Live, Recensies

Novo Amor @ Botanique: Een breekbare maar uitgelaten sfeer

Het moment dat Bon Iver zijn optreden in Vorst annuleerde, brak het hart van menig muziekliefhebber. Gelukkig was er Novo Amor, de Welshe singer songwriter, die gisteren speelde om dat hart opnieuw te lijmen. Met twee EP’s op zak en een opkomend album genaamd Heiress trok Novo Amor naar een uitverkochte Rotonde in de Botanique.

Als twee schuchtere mannen kwamen Ali John Meredith-Lacey, alias Novo Amor, en Ed Tullett het podium op. Die laatste vergezelt de band van Novo Amor op tour naar aanleiding van hun opkomend album. De set openden ze met hun meest recente single  “Silvery”. Aansluitend volgenden iets oudere nummers waarop samenzang en tederheid werden afgewisseld met korte instrumentale uitbarstingen waarin voornamelijk de nadruk lag op de dreigende drums. “Carry You” werd gebracht in een stripped down versie waardoor het onmogelijk was om geen kippenvel te krijgen. Het leek alsof het publiek even stopte met ademen.

Naast oudere nummers werden er ook een ruim aantal nieuwe gespeeld, één daarvan was “Vantablack”. Het podium was gehuld in rood licht en de muziek zorgde voor een mysterieuze sfeer. Eindigen deed het in een grootse bijeenkomst van gitaren en drums. Nadien volgde er opnieuw een ingetogen moment waarbij Lacy zijn gitaar omruilde voor de piano. Hij bracht een ingetogen versie van “Anchor”. Die intieme sfeer werd benadrukt door de viool die een weg baande door de melodie. Naar het einde toe kwam de kenmerkende samenzang opnieuw op gang. Hiermee eisten ze alle aandacht op van het publiek.

Met het “Cavalry” bewezen ze dat ze niet alleen met breekbaarheid het publiek konden raken. Hun typische kopstemmen werden tijdens het nummer ingeruild voor een stevigere zangpartij waardoor het publiek even werd wakker geschut uit hun droomreis. Tijdens “Alps” en “From Gold” lieten de zangers met hun indiefolk het publiek, dat voornamelijk uit koppeltjes bestond, opnieuw heupwiegend heen en weer bewegen. Afsluiten deden ze met hun opkomende single “Terraform”. Net zoals de eerder uitgekomen singles begint het klein maar kent het een open einde.

View this post on Instagram

Thank you @iamnovoamor 😘

A post shared by Botanique (@botanique_bxl) on

Novo Amor deed ons tijdens zijn set rustig wegdromen op het ritme van zijn muziek. Live bracht Novo Amor samen met Ed Tullett een afwisseling van oude en nieuwe songs die het publiek konden bekoren. Voornamelijk bij de iets oudere songs was de kant groot dat je hart smolt voor deze twee sympathieke frontmannen. De rode draad tussen deze is absoluut de breekbaarheid en hun typische stemgeluid. Samen met hun band zorgden ze voor een muzikale trip door dromenland en lieten ons met een gerust hart huiswaarts keren.

Op 10 november komt het album Heiress uit, wat een samenwerking is tussen Novo Amor en Ed Tullett.

Setlist:

Silvery
Colourway
Embody Me
Holland
Carry You
Faux
Vantablack
Freehand
Anchor
Cavalry
Alps
From Gold
Terraform

17 september 2017

About Author

Katrijn Vermoesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief