Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Cold Like War”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Cold Like War”

We Came As Romans is een band die ongetwijfeld heel wat belletjes doet rinkelen in de post-hardcore en metalcore wereld. De band die in 2005 opgestart werd door een bende schooljongens, is intussen een naam die meestal een groter lettertype krijgt op affiches her en der. Ze kregen gemengde reacties op hun vierde en selftitled album We Came As Romans. Vooral fans van het eerste uur waren niet echt overtuigd van de shift naar een nog meer melodisch getinte en dus radiovriendelijkere sound. De woorden ‘luie en commerciële songwriting’ werden wel eens in de mond genomen. Ook was het uitkijken naar wie de drums voortaan voor zijn rekening zou nemen nadat Eric Choi na tien jaar een punt zette achter zijn avontuur met WCAR.

Gisteren kregen we de langverwachte eerste single voor nieuwe plaat Cold Like War, en die is meteen ook de titeltrack van het album. “Cold Like War” is een nummer dat misschien wel de juiste balans vindt tussen oud en nieuw. We horen veel melodische passages met knap uitgebalanceerde clean vocals, die toch goed afgewisseld worden met de rauwe screams van Dave Stephens en meer brutale zijde van de band uit Michigan. David Puckett van wijlen For Today nam plaats achter het drumstel en kwijt zich excellent van die taak. Ook het werk van Kyle Pavone op de keys en synths vormt een meerwaarde op dit nummer. Krachtige lyrics schuiven kritiek op het vorige album ook van de baan. En wanneer we iets na twee minuten een opbouw krijgen die je lijkt voor te bereiden op een stevige breakdown, zet WCAR ons op het verkeerde been door in plaats daarvan een verwoestende riff op ons af te vuren.

We Came As Romans is terug, en dat doen ze op een manier die we enkel kunnen toejuichen! Zowel trouwe fans als curieuze nieuwkomers zullen dit nummer appreciëren, en dat doen ons trippelen van ongeduld om de rest van het album te horen, 20 oktober is het van dat!

Facebook / Twitter / Site

Tracklist van het album:

1. Vultures With Clipped Wings
2. Cold Like War
3. Two Hands
4. Lost in the Moment
5. Foreign Fire
6. Wasted Age
7. Encoder
8. If There’s Something to See (Feat. Eric Vanlerberghe from I Prevail)
9. Promise Me
10. Learning to Survive

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Irken Armada - "Your Own Version of Hell"

We kunnen Irken Armada met recht een nieuwe supergroep noemen, maar dan wel in de categorie underground. De leden van het splinternieuwe…
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….
InstagramLiveRecensies

LANDMVRKS @ Kavka Zappa: Modern metalcoremonument in aanbouw

LANDMVRKS is geen kleine jongen meer. De formatie uit Marseille is de afgelopen jaren geëvolueerd van eeuwige belofte naar vaste waarde en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.