Features

Botanique in september 2017: vijf tips en tickets te geef

Het festivalseizoen is ten einde, tijd om terug naar de knusse concertzaal te gaan. Ook in de Botanique hebben ze weer heel wat in petto, en dat begint al deze week. We zagen er al Girlpool aan het werk en zullen de komende weken niet weg te slaan zijn uit de verschillende zalen van de Bota. Toch willen we dit graag delen met jullie en geven we tickets weg voor vijf topconcerten in de Botanique, hieronder tippen we ze met wat uitleg en op het eind vind je hoe je tickets kan winnen.

Chastity Belt op vrijdag 15 september in Witloof Bar

Chastity Belt brengt fijne rammelrock met een humoristische insteek. Althans, dat was zo op hun eerste platen. Op de nieuwste plaat I Used To Spend So Much Time Alone is de sfeer wat gemoedelijker en lijken ze meer in te spelen op het instrumentale. Hierdoor is de sound wat dromeriger en de songs wat diepgaander. Of ze nu live nog steeds humoristisch zullen overkomen, of toch meer op de sfeer zullen inspelen (of beide), kan je ontdekken op 15 september.

Novo Amor op zaterdag 16 september in Rotonde

Zit je ook al zo lang te wachten tot Bon Iver nog eens in het land is? Dan kan je je verlangen temperen met de zachte stem en muziek van Novo Amor. Geen avond dansen maar wel echt genieten dus in de gezellige Rotonde van Botanique. Eerder dit jaar zagen we hem al aan het werk in Trix en omdat dit een succes was, sturen wij je graag gratis en voor niets naar deze ongetwijfeld magische avond en zal je deze band ook aan het hart kunnen drukken.

The Districts op maandag 25 september in Rotonde

Onlangs verscheen Popular Manipulations, het nieuwste album van The Districts. Daarop hoorden we minder vuile rock en een meer gepolijste sound. Toch klinkt het allemaal nog even eerlijk en oprecht als hun vorige albums. Nu durven ze al eens sterk uithalen met stevige gitaarsolo’s. Een band die live nog meer tot zijn recht komt, vooral door de manier waarop ze hun muziek laten groeien. We kunnen het alleen maar aanraden om daar te zijn.

Siv Jakobsen op dinsdag 26 september in Witloof Bar

Voor wie al dat gitaargeweld soms wat te veel is, programmeert Botanique ook wat zachtere muziek. Siv Jakobsen is een singer-songwriter uit Noorwegen die eerder al in het voorprogramma van Bear’s Den te zien was. De zangeres brengt heel fragiele nummers die de kilte van Noorwegen er helemaal doet uitkomen. Eind augustus verscheen haar debuutalbum The Nordic Mellow. Alle nummers uit die plaat zal je hoogstwaarschijnlijk te horen krijgen. Bereid je voor om te genieten van een breekbare avond.

The Drums op Vrijdag 29 september in Orangerie

Sinds de Brooklynse band rond zanger Jonathan Pryce een wereldhit scoorde met “Let’s Go Surfing” in 2009, onderging de groep veel gedaanteverwisselingen. Nu vier albums en drie volledig nieuwe bandleden later staat de band opnieuw in ons land, al kunnen we nu meer spreken van een solo project van Pryce. De sound is lichtjes gewijzigd, maar de songs blijven springerig en enthousiast. Ben je benieuwd hoe The Drums 4.0 het er van af brengt? Op 29 september kan je het met je eigen ogen gaan zien in de Orangerie van de Botanique.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen, het gaat niet zomaar. Je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina liked door naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe heet de zanger van Novo Amor voluit? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Botanique!

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Blossoms @ Botanique (Orangerie): Routineuze Britpop

Voor sommige Britse bands wil het maar niet lukken om voet aan wal te krijgen op het Europese vasteland. Zo ook bij…
LiveRecensies

Oranssi Pazuzu @ Botanique (Orangerie): Metaltrance

Metal, en zeker black metal, is een genre dat nogal gemakkelijk vast geraakt in zijn eigen clichés, patronen en conventies. Toch zijn…
LiveRecensies

Ásgeir @ Botanique (Grand Salon): Een oase van rust

Ásgeir is een graag geziene gast in onze contreien. De man stond al meer dan tien keer in België en ook in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.