LiveRecensies

Deep in the Woods 2017: Modder kan de pret niet drukken

De weersvoorspellingen zagen er voor het afgelopen weekend niet rooskleurig uit en met regelmaat viel er regen uit de lucht. Desondanks hield het de mensen niet tegen om af te zakken naar Deep in the Woods. Ver verscholen in een bos tegen de Franse grens ligt het vakantiedomein Massembre waar afgelopen weekend de zevende editie van Deep in the Woods plaats vond. Een duizendtal jonge gezinnen en muziekliefhebbers konden er aan hun trekken komen.

 

Overlappende groepen is iets waar elke festivalganger pijn in het hart van krijgt, dit was hier niet het geval. De bands waren verdeeld over twee podia en sloten mooi aan op elkaar waardoor niemand iets hoefde te missen. Ook ouders van jonge kinderen die op tijd moesten gaan slapen werden op hun wenken bediend. Er werd een babysit service voorzien waardoor de ouders met een gerust hart hun dansbenen konden bovenhalen.

Mauro was artist in residence van het festival en opende het In The Woods podium met nummers die hij geschreven had tijdens zijn verblijf op het domein. Ander muzikaal hoogtepunt was Curtis Harding die met zijn soulstem het terrein verwarmde. Op zaterdag liet Témé Tan het publiek dansen en zorgde hij voor een uitgelaten sfeer. Nadien werd het terrein begeesterd door de mannen van Amenra die hun acoustic set brachten. Op zondag, hoe kan het dan ook anders, ontwaakte het festival onder begeleiding van Michelle David & The Gospel Sessions. Ook het zonnetje liet toen van zich horen. De grootste muzikale troef van het festival is het Etang podium. zoals de naam van het podium al weggeeft ligt het in het midden van een vijver verbonden met het vaste land door een provisoire loopbrug. Het podium was te bereiken langs een pad vol verlichte bomen. Hierdoor werd de sfeer nog magischer dan die al was.

https://www.instagram.com/p/BY1fifQlY8-/?taken-at=753625919

 

Samen met de muziek zorgden een hele reeks van randactiviteiten voor de totaalervaring. Voor het iet wat oudere publiek werden er overdag wandelingen door het bos gehouden en ’s avonds werden er voor de liefhebbers van horrorfilms in de mobiele cinema onder andere de film Suspiria vertoond. Wie de koude even wou ontsnappen kon zich opwarmen in de sauna en in het nomad bath waarin je een zicht had over de vallei. Ook de kleinste bezoekers werden niet vergeten. In de voormiddag stond het voederen van de dieren uit het dierenpark op het menu. Nadien konden ze zich uitleven tijdens het bouwen van dammen in de rivier. Tot slot werd er op zondag een schuimparty gehouden als afsluitende activiteit voor de kids. Het allerleukste was uiteindelijk het feit dat het oké was om met je laarzen door de modder te lopen en om je vuil te maken. Alles wat thuis niet mocht was hier de nummer één activiteit voor de kids. Hoe meer modder aan de botten hoe meer vreugde.

Deep in the Woods is een festival waar jong en oud aan hun trekken komen. Het slechte weer hield het publiek niet tegen om er het beste van te maken. Er is zit zeker groei potentieel in het concept van Deep in the Woods en het bezoekersaantal kan gemakkelijk nog toenemen. Het enige minpunt zou dan wel zijn dat je wat gaat verloren lopen in de massa en dat het niet meer je gezellige, kleine festival is. We duimen alvast volgend jaar voor een zonnetje en iets warme temperaturen begin september.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayley Kiyoko - "deep in the woods"

Pridemaand afsluiten doen we met een single van niemand minder dan Hayley Kiyoko, die op het internet liefkozend “lesbian Jesus” genoemd wordt….
FeaturesFestivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.