Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Noah Gundersen – “Heavy Metals”


In een landschap waar singer-songwriters als bamboescheuten uit de grond schieten is het soms moeilijk om er de mooiste scheut uit te plukken. Wij doen dit met plezier in jouw plaats. Noah Gundersen is er alvast één die er bovenuit steekt.

Met “Heavy Metals” lost de 28-jarige Amerikaan uit Seattle zijn derde single uit zijn album “White Noise”, dat we mogen verwachten op 22 september. Met deze single wordt duidelijk dat Gundersen een nieuwe weg lijkt in te slaan. Door synths te gaan gebruiken, wordt de focus van zang/gitaar wat verlegd. Een positieve evolutie, die voor meer dynamiek en diepgang zorgt. Bij aanvang klinkt de single licht verteerbaar en soms wat dromerig. De poppy klinkende synths nemen van begin af aan een duidelijke hoofdrol. De zang blijft het hele nummer door ongedwongen en past perfect in het plaatje van “Heavy Metals”. Toegegeven het doet ons soms denken aan een kruising van Ben Howard en The War on Drugs, maar welk onmens kan daar nu tegen zijn? Vooral het einde van het nummer gaat met de aandacht lopen. Door gebruik te maken van één langgerekte solo wanen wij ons al snel op een andere planeet waar vrede en samenhorigheid geen uitzondering zijn. Amen.

U kan Gundersen op 15/9 aan het werk zien in Amsterdam (Bitterzoet). Hopelijk volgen er snel data dichter bij huis, zodat wij op ons gemak kunnen wegdromen.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Noah Gundersen - Lover (★★★): Zoektocht naar de gepaste formule

Noah Gundersen is niet die doordeweekse singer-songwriter die het moet hebben van die ene melige hit, waarbij bakvissen als vliegen op stroop…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #5

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Gundersen - "Bad Desire"

Het was een tijdje stil rond de Amerikaanse singer-songwriter Noah Gundersen. Na het prachtige Carry The Ghost uit 2015 verdween hij plots van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.