Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single And So I Watch You From Afar – “A Slow Unfolding Of Wings”

De voorbije vijf dagen duurden net wat langer dan normaal voor fans van And So I Watch You From Afar. Dagelijks verscheen op hun Facebookpagina een kort filmpje met wat een logo leek of met natuurbeelden. De hoop op een nieuw album van de mathrock band uit Belfast was terecht: vandaag kregen we de aankondiging dat ASIWYFA op 20 oktober een nieuwe plaat uitbrengt. Voor de opnames van het album trokken ze de grote plas over naar Rhode Island, met de bedoeling vooral hun instinct te laten spreken. Ze doopten hun nieuwe baby The Endless Shimmering, en we krijgen meteen ook een eerste knappe single uit de plaat om te verorberen.

“A Slow Unfolding Of Wings” gaat meteen strak van start met flitsende drumpartijen en energieke gitaren. Daarna geven vrolijke, melodische passages en flukse riffs elkaar afwisselend de estafettestok door onder het goedkeurend oog van strakke drumlijnen. De single toont ASIWYFA zoals we hen het liefst zien: als één dikke brok onversneden energie. In een interview op Dunk!festival eerder dit jaar wisten ze de wereld te vertellen dat de plaat een stuk steviger zou zijn dan hun vorige. De mannen van ASIWYFA maakten een uitvoerige selectieprocedure over welke nummers het album zouden halen, wij begrijpen alvast waarom deze kanjer het haalde. Dat smaakt naar meer!

Tracklist van het album:

1. Three Triangles
2. A Slow Unfolding Of Wings
3. Terrors Of Pleasure
4. Dying Giants
5. All I Need Is Space
6. The Endless Shimmering
7. Mullally
8. I’ll Share A Life
9. Chrysalism

Facebook / Twitter / Site

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

caroline - caroline (★★★★½): Geduld is een schone deugd

Uit Britse klei kan je blijkbaar de beste nieuwe rockbands boetseren. Pas als je eens een lijstje maakt van al het gitaargeweld…
AlbumsRecensies

And So I Watch You From Afar - Jettison (★★★★½): Verruimende symbiose

De Noord-Ieren van And So I Watch You From Afar mogen zich intussen al meer dan 10 jaar trotse vaandeldragers van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock - "Elsewhere"

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.