Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Primus – “The Seven”

In 2014 coverde Primus op Primus & The Chocolate Factory With the Fungi Ensemble de soundtrack van Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971. Voor origineel werk moeten we terug gaan naar 2011 wanneer de band  Green Naugahyde uitbracht. Op 29 september komt er een eind aan het wachten op originele muziek, want dan brengt de legendarische band een nieuwe plaat uit: The Desaturating Seven. Deze plaat is tevens de eerste sinds 1995 met Les Claypool, Larry LaLonde en Tim Alexander, de originele line-up van de band. Vandaag lost de band met “The Seven” een eerste single.

Het nieuwe album is gebaseerd op een kinderboek dat frontman Les Claypool vroeger aan zijn kinderen voorlas. Het vertelt een verhaal van zeven goblins die alle kleur uit de wereld stelen. Een vreemd verhaal dat perfect past bij de absurde muziek van Primus. Zoals we dat van de band gewoon zijn, staat de bas centraal in het nummer en is het vocaal nogal verhalend en mysterieus. Een geluid dat wat doet terugdenken aan wat ze maakten in de jaren ’90, wat wij erg goed vinden. Een veelbelovende eerste single van een plaat waar veel fans naar zullen uitkijken.

Facebook / Twitter / Website

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Primus - "Conspiranoia"

Primus is niet enkel een Belgisch pilsbier, maar ook een band uit de Oostelijke San Francisco Bay Area. Voor beide geldt dat je…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Claypool Lennon Delirium

Als er een award uitgereikt zal worden voor ‘Meest originele nieuwe bandnaam 2016′ zal The Claypool Lennon Delirium waarschijnlijk hoge ogen gooien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.