Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “Half”

PVRIS komt opnieuw met nieuw materiaal over de brug. De band plaatste vrijdag hun nieuwe single “Half” online toen duidelijk werd dat het nummer eerder geleaked werd door, zoals zij het liefkozend benoemen, ‘sneaky internet fairies’. Eerder loste de band, naar aanleiding van hun nieuwe album All We Know of Heaven, All We Need of Hell dat in augustus wordt verwacht, al twee singles “Heaven” en “What’s Wrong“.  Met deze twee nummers deed het trio ons vooral vermoeden dat er heel wat minder gitaargeweld op de nieuwe plaat aanwezig zal zijn. Met “Half” worden we toch al iets meer op ons gemak gesteld daar de band de gitaren weer van onder het stof heeft gehaald.

“Half” opent met een paar sombere akkoorden waarna we snel overgaan naar een zwevende gitaarlick, in harmonie met zangeres Lynn Gunn, waarbij het effectpedaal niet geschuwd wordt. Gitarist en toetsenist Alex Babinski kreeg duidelijk carte blanche tijdens het schrijven en dat merk je; het nummer barst van de subtiele, weldoordachte gitaarlijnen die worden gedragen door een zware, duistere elektronische beat. Een echte explosie krijgen we wanneer de distortion – en volumeknop van de gitaren – worden open gedraaid op het einde van het nummer en de band voor de climax gaat. “Half” is een nummer dat flirt met mysterie, pop, rock, elektronica en tegelijkertijd makkelijk te beluisteren blijft. PVRIS neigt met deze single al iets meer naar hun ouder werk uit de White Noise periode en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Site / Facebook Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LANI - "Dark"

Lani Pellegrini is een naam die wellicht geen belletje doet rinkelen, maar de namen Chackie Jam en Walther doen dat misschien wel….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kiiara - "Numb" (feat. PVRIS & DeathbyRomy)

De Amerikaanse Kiiara mag haar lijstje van uiteenlopende samenwerkingen vandaag alweer uitbreiden. Nadat grote namen zoals Linkin Park, het dj-duo Dimitri Vegas…
AlbumsRecensies

PVRIS - Use Me (★★★½): Open uitnodiging om te dansen

Door de aanhoudende coronacrisis werd de releasedatum van Use Me meermaals verplaatst. Gelukkig is uitstel geen afstel en verschijnt vandaag dan eindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.