Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mattiel – “Whites Of Their Eyes” / “Count Your Blessings”

Debuteren bij het leukste label ter wereld, Burger Records, is waarschijnlijk een droom voor velen. Artistieke duizendpoot Mattiel Brown zag die droom in vervulling gaan en kan zich sinds vandaag, naast bejubelde illustratrice en designer, ook officieel muzikante noemen. Haar vele harde werk resulteerde in een album, dat in de loop van september verschijnt, en twee enorm te smaken singles die ons rechtstreeks naar de jaren 60 katapulteren. Of Brown haar muzikale kwaliteiten met dezelfde warmte als haar andere kunstige uitlatingen zullen onthaald worden, zal de tijd uitwijzen. Al geven wij haar en haar muzikanten graag een duwtje in de juiste richting.

“Whites Of Their Eyes” wordt gedragen door een aanstekelijke drum, waarover een snedige gitaarriff en een ronkende akkoorden werden gedrapeerd. Haar rauwe stem wringt zich een baan door het geheel dat bij momenten aan The Black Keys van weleer doet denken. Dat het nummer geïnspireerd is door teksten over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, verklaart de kracht waarmee het nummer een dikke twee minuten voortschrijdt. Al mocht deze single naar onze mening gerust wat langer duren.

“Count Your Blessings” is daarentegen een stuk persoonlijker. Een huidaandoening speelde Mattiel Brown enkele jaren parten, wat resulteerde in een strijd tegen de verslavende neveneffecten van haar medicatie. Een strijd die ze pas het voorbije jaar overwon. De manier waarop Mattiel Brown haar stem gebruikt om die overwinning van de daken te schreeuwen, doet denken aan Grace Slick die “White Rabbit” zingt, en klinkt o zo hoopvol, krachtig en uitgelaten. De vibrerende blazers op de achtergrond maken het geluid een pak voller en rijker dan voorgaande single. En we blijven nu tenminste niet op onze honger zitten wat betreft lengte van het nummer.

Mattiel grijpt op beide nummers terug naar het brede muziekspectrum dat de jaren 60 rijk was en doet dat met verve. Zelfverzekerd perst ze haar passie voor muziek uit de uithoeken van haar lichaam naar boven, en weet ze vanaf de eerste noten te overtuigen. Benieuwd of ze voor haar debuutplaat dezelfde passie kan overbrengen, voor genoeg variatie kan zorgen en ons nooit zal weten vervelen. In de tussentijd luisteren we wel nog een paar honderd keer naar deze singles.

Facebook / Instagram

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.