Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire – “Electric Blue”

Arcade Fire heeft met “Everything Now” nu al de zomerhit van het jaar op hun naam. Daarnaast loste de band ook nog twee singles uit het gelijknamig album met “Creature Comfort” en “Signs Of Life” . Binnen twee weken (28 juli) komt de plaat er aan en dus is het tijd om nog maar eens een nummer op ons af te schieten. “Electric Blue” is de naam en daarin staat de hoge stem van zangeres Régine Chassagne centraal.

De song staat bol van de synths en laat duidelijk uitschijnen dat dit ook de richting zal zijn die Arcade Fire uitgaat op hun nieuwe plaat. Het nummer is gebouwd rond één synthlijn die heel erg vrolijk klinkt en tegelijk perfect de sopraan van Chassagne ondersteunt. Het is niet het beste liedje die we al van de plaat kregen, maar na enkele luisterbeurten weet het zich wel in je hoofd te nestelen. Een welgekomen rustpuntje dat tegelijk toch een eighties geluid naar boven haalt. Op het eind komt ook de stem van Win Butler er bij, wat het weer dat typisch Arcade Fire sfeertje geeft.

YouTube / Twitter / Facebook / Website / Instagram

13 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief