Nieuwe single Arcade Fire - "Creature Comfort"
Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire – “Creature Comfort”

Nadat ze enkele weken geleden de wereld verbaasden met hun disco hitje “Everything Now”, zijn de heren en vrouw van Arcade Fire nu alweer terug met hun gloednieuwe single “Creature Comfort”. Het is moeilijk om deze twee songs met elkaar te vergelijken, aangezien ze echt nul gemeenschappelijke raakvlakken hebben. Terwijl de vorige single nogal dansbaar en vrolijk klonk, klinkt “Creature Comfort” op momenten nogal duister, maar vooral heel erg machinaal.

Beiden songs zullen uiteraard terug te vinden zijn op hun opkomende vierde album Everything Now, dat op 28 juli verschijnt. Het opmerkelijke aan deze plaat is, dat ze werd geproduced door Thomas Bangalter (Daft Punk) en Steve Mackey (Pulp), niet van de minsten dus. Voorlopig wisten ze ons met hun voorgaande single vanaf de eerste minuut te overtuigen, maar met “Creature Comfort” moeten ze toch net iets meer moeite doen. Na een eerste luisterbeurt klinkt het nummer niet echt optimaal, maar eens je de kaap van de tien luisterbeurten bereikt hebt, zal je zien dat deze single eigenlijk best wel te smaken valt. Minder singlemateriaal maar wel een goed nummer op zich, benieuwd of de plaat nog diverser kan.

Youtube / Twitter / Facebook / Website /Instagram

15 juni 2017

About Author

Thibault Vander Donckt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Newsletter