Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing More – “Go To War”

Nothing More is een Amerikaanse alternative/progressive rock/metalband die in 2003 opgericht werd, maar pas voor het eerst in de spotlights kwam met hun vijfde album Nothing More (2013/2014). Vooral leadsingle “This Is The Time (Ballast)” zorgde voor de nodige aandacht, aangezien die piekte op nummer 2 in de Amerikaanse Mainstream Rock Billboard ranking.

Een viertal jaar later zijn ze terug met The Stories We Tell Ourselves, dat op 15 september verschijnt. De enorm stevige single “Don’t Stop” was er vorige week al, en stoppen doen ze absoluut niet want amper een dag na die single brachten ze “Go To War” uit.

In dit nummer zijn de vocals opvallend gevoeliger, maar behouden ze toch die passie die de band zo typeert. Alles aan dit nummer lijkt perfect in elkaar te passen. De korte a capella intro waarmee Johnny Hawkins zijn uitzonderlijke zangtalent aantoont, hoe hij probleemloos overgaat naar agressievere vocals, het uitmuntende drumwerk van Ben Anderson en de catchy riffs van Mark Vollelunga (gitaar) en Daniel Oliver (bas). Voeg daar dan ook nog eens een enorm waardevolle betekenis aan toe en je hebt een topschijf. “Go To War” gaat over het nutteloze aan ruzie maken met een geliefde en de prachtige lyrics weerspiegelen dat perfect.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Foreign Air - "Anything's Possible"

Nadat Foreign Air in augustus het nieuwe nummer “Your Touch” loste, lanceert het Amerikaanse indierockduo nu “Anything’s Possible”, de tweede single van…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.