Nieuwe singles

Nieuwe single Princess Nokia – “G.O.A.T.”

 

Destiny Frasqueri, a.k.a. Princess Nokia, liet gisteren in het vooruitzicht van haar nieuwe album een verse single G.O.A.T. los. De Afro-Nuyoricaanse rapster (lees New Yorkse met Puerto Ricaanse roots) groeide op tussen de Spaanse ‘Harlem’ en de ‘Lower East Side’ van New York. Een buurt die ze samen met haar ‘crew’ maar al te graag toont in videoclips als “TOMBOY” en “KITANA”. Frasqueri is een veelzijdige artieste die haar alter ego als Princess Nokia beschrijft als een manier om ‘de multi-dimensionele aspecten van zichzelf uit te drukken.’ en om muziek te maken die tienerbruiden in het Midden Oosten tot homo’s in Oost-Indië bereikt. Voeg daaraan toe dat ze LGTB scene en feminisme steunt en je komt tot een sterke, maatschappelijk bewuste vrouw met een stevig paar ballen aan haar lijf. Na Metallic Butterflies (2014) en haar laatste album 1992 van vorig jaar mogen we ons dus binnenkort verwachten aan een nieuw album waarvan we met “G.O.A.T.” al even mogen proeven. En we kunnen zeggen, het smaakt naar meer!

“G.O.A.T. (Greatest Of All Time)” is een nummer waarin Princess Nokia haar status en succes als rapster verdedigt: ‘Ain’t no average bitch, I’ve been the man. I’ve been the G.O.A.T., eatin’ off the land.’. In de videoclip cruist ze met een hoog gangster gehalte rond in een futuristische klassebak en maakt duidelijk dat ze een prinses is die je beter niet op de tenen trapt. Een haast hypnotiserende en constante beat die ons doet denken aan “DNA” van Kendrick Lamar, ondersteunt de ene scherpe ‘bar’ na de andere en blijft gemakkelijk een halve dag nazinderen. “G.O.A.T.” is  een redelijk eenvoudig nummer zonder veel randanimatie, met een ‘recht voor de raap’ attitude die klaarhelder binnenkomt.

‘G.O.A.T.’ is een nummer dat we enthousiast hebben ontvangen en ons reikhalzend doet uitkijken naar het nieuwe album van Princess Nokia. De rapster is binnenkort te zien op zondag 2 juli tijdens Couleur Café.

FacebookWebsiteTwitterInstagram

29 juni 2017

About Author

Wietse Vergauwe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief