Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deerhoof – “I Will Spite Survive”

De experimentele popgroep Deerhoof weet ons altijd te verrassen met hun eigenaardige ingevingen, maar net zoveel met hun toewijding. De band staat niet stil en heeft een jaar na The Magic al een nieuwe plaat klaarstaan. Op Mountain Moves zullen we niet alleen het viertal te horen krijgen, maar ook een indrukwekkende reeks gastartiesten. Topmuzikanten zoals onder andere Lætitia Sadier (Stereolab), Xenia Rubinos, Awkwafina en Juana Molina zullen de band vervoegen op een groot aantal van de vijftien nummers. Op “I Will Spite Survive”, de eerste flamboyante single uit het album, vult niemand minder dan Wye Oak’s Jenn Wasner de rol van gastmuzikant in.

De focus in dit nummer ligt niet meteen op de knotsgekke factor die vaak in Deerhoof’s wilde optredens sluipt. “I Will Spite Survive” legt de sterke popkwaliteit van de groep bloot, maar polijst deze niet teveel. Zonder aan onvoorspelbaarheid in te leveren, maken spannende motieven, catchy melodieën en energieke ritmes een strak, maar kleurrijk lappendeken. Deze single belichaamt dan ook de oneindige positiviteit van Deerhoof. De suikerige laag en het dansbaar ritme geven een unieke twist aan de boodschap die dit lied uitstraalt: wanneer alles in de wereld slecht gaat, is het moedigste dat je kan doen simpelweg overleven.

Mountain Moves verschijnt op 8 september via Joyful Noise. Deerhoof speelt op donderdag 31 augustus in Nosta.

Facebook / Twitter

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…
LiveRecensies

Jordan Rakei @ Ancienne Belgique (AB): Routineklus met twee gezichten

‘Hey jongens, wat willen jullie eigenlijk horen?’ Voor hij aan zijn derde nummer van de avond begint, peilt de Australische singer-songwriter Jordan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.