Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Lighthouse – “Backbeats” & “Headlights”

Moeten wij The Lighthouse nog voorstellen? Sinds het vijftal uit Leuven in 2016 één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting werd, was hun doorbraak, “Hollywood” niet meer uit de hitlijsten van commerciële zenders als Studio Brussel en MNM weg te slaan. Iets langer dan een jaar geleden brachten de indiepoppers hun eerste EP Let’s Make a Scene uit, waarmee ze het in September 2016 tot in Frankrijk en Duitsland schopten op hun eigen mini-tour. Niet lang daarna brachten ze via een game  “Hollywood” uit als single, en het vervolg kennen we allemaal wel.

Vandaag loste The Lighthouse dus de opvolgers van “Hollywood”: “Backbeats” en “Headlights”. Vanaf de eerste seconde in “Backbeats” hoor je dat het om The Lighthouse gaat, het succesvolle concept van “Hollywood” wordt hier (terecht) herhaald. Dit is misschien niet zo verbazend als je weet dat de track ook door dezelfde producer onder handen werd genomen als die van “Hollywood”. Catchy gitaren, een dansbare synthlijn, funky drums in combinatie met het typische stemmenduet van de 2 frontmannen: een zomerse cocktail die ervoor zorgt dat je onmogelijk stil kan blijven zitten op “Backbeats”. Zeker geen slechte single, maar misschien net niet origineel genoeg.

Op de tweede single, “Headlights”,  gaat The lighthouse duidelijk wel op zoek naar iets nieuws. De intro, enkel de stem van de frontman en een synthlijn die steeds luider wordt, klinkt vernieuwend en fris voor de band. Vanaf dan is het 3 minuten heerlijk wegdansen op Belgische indiepop. De lyric ‘shut off all the headlights,…’ wordt bijna heel het liedje herhaalt en dit zorgt ervoor dat dit zomerhitje al snel in je hoofd blijft hangen. We kunnen The Lighthouse stilletjes aan het dansbare liefdeskindje van Two Door Cinema Club en The 1975 beginnen noemen.

The Lighthouse levert (alweer) twee catchy singles af die je in combinatie met het warme weer nog meer doen verlangen naar de zomer. Deze zomer  is The Lighthouse op heel wat festivals te zien zoals onder andere Pukkelpop, Maanrock en Suikerrock; gooi die dansbenen al maar los!

Facebook/Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Cuff Your Jeans"

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Stay Idle - "Adjacent Replacement"

Afgelopen oktober maakten we al kennis met Stay Idle. De Limburgse groep maakte met hun debuutsingle “So Tame” meteen indruk. Na hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.