banner

LiveRecensies

Møme @ Botanique: Klotsende electrogolven zorgen voor tropisch sfeertje in de orangerie.

Uitgerekend de dag dat de Franse DJ Møme oftwel, Jérémy Souillet, zijn eerste album Panaroma op Belgische bodem komt voorstellen, stijgt de temperatuur in de hoofdstad naar een ongekende hoogte. De muziek die de jonge Fransman van Niçe door de klankkasten jaagt beschrijft zich als een kruising tussen Australische electro zoals RÜFÜS, en pop. Ook wel Chillwave genoemd. Denk hierbij aan de muziek van artiesten als Flume of Ratatat.

Onder het publiek zien we enkele surferboys die getooid met mouwloos shirt en omgekeerd petje, enkel het Australische accent hoort u erbij te denken, het tropisch gehalte in een bomvolle orangerie éénzijdig nog wat willen doen stijgen. Toch zien we ook ouderen of gewoon nieuwsgierigen waaronder onderstaande ook valt te catalogiseren.

Dat de Niçard wel iets met surfen en Australië heeft kunnen we alvast afleiden uit het decor. Rond de draaitafel, mengpanelen en het slagwerk steken enkele puntige rotsen uit. Kwestie van het surfgehalte voldoende hoog en de (muziek)golven “chill” te houden.

Een bericht gedeeld door Laure (@laurevdg) op

Tijdens de set start hij vaak met een rustige beat om dan daarover met zijn gitaar een extra laagje te leggen. Zijn verleden als gitarist wist zich dan ook niet zo maar uit. Extra accenten legt hij soms ook door als een bezetene met het slagwerk aan het werk te gaan. Gedurende de hele show wisselt hij dan ook constant van instrument. Zelfs een synthgitaar wordt even bovengehaald.

De orangerie is helemaal uitverkocht en de meesten wiegen aardig mee. Veel hoef je daar overigens in een bomvolle zaal niet voor te doen. Op gepaste tijden klotst er dan ook een (bier)golfje over mijn plastic bekertje. Vooral tijdens het bekendere werk “Aloha”, “Hold on” en “Playground” lijkt de Orangerie op een onstuimige zee.

Kortom zagen we een veelbelovende producer die zelfs op een zeldzame zonovergoten lentedag de zon nog wat harder weet te doen schijnen. De muziek lijkt ons dan ook perfect te passen op een zonnige festivalweide… met de gepaste cocktail in de hand. En als de Belgische weergoden weer even weerbarstig zouden blijken lijkt Møme ons de aangewezen kandidaat om de thermometer eigenhandig te doen stijgen. Wij hebben zo’ n vermoeden dat er op 13 juli een microklimaat zal ontstaan in de omstreken van Dour.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Les Nuits Botanique maakt eerste 65 namen bekend met o.a. Tommy Genesis, Mitski en DIIV

Het Brusselse concertwalhalla Botanique organiseert jaarlijks het geliefde festival Les Nuits, waarbij in vier zalen de meest uiteenlopende artiesten het beste van…
InstagramLiveRecensies

black midi @ Botanique (Orangerie): Onconventioneel tot het maximale

De eerste dag dat het Belgische publiek terug verplicht op een stoeltje moet plaatsnemen, was er eentje waarbij de Botanique al heel…
InstagramLiveRecensies

Sophie Hunger @ Botanique (Orangerie): Variatie blijft boeien

Het zevende studioalbum Halluzinationen van Sophie Hunger dat in 2020 verscheen, kon op heel wat positieve reacties rekenen. Die plaat werd in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.