Nieuwe singles

Eigenaardigheden op Les Nuits Botanique

Nieuwe singles

Eigenaardigheden op Les Nuits Botanique

Ook op deze editie van Les Nuits Botanique vallen er heel wat vreemde, eigenaardige en speciale bands en artiesten te bekijken. Van een optreden in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken over ‘africangungungu’, een streepje India en een techno-artiest met een doctoraat … soms zijn de verhalen rond een artiest even fijn en gestoord als het concert zelf!

An Pierlé (23 mei) @ Église Notre-Dame de Laeken

Ancienne Belgique en Botanique halen voor hun samenwerking onder de noemer ABBOTA een engel met een duivels mooie stem naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken. Net als in 2016 zal deze dame met haar stem die klinkt als een klok de immense ruimte ongetwijfeld vullen. Een optreden als dit vraagt een zonder meer zeer precieze voorbereiding, maar door de combinatie van de setting en haar muziek verwachten we een dramatische en overweldigende show. Met lyrics als ‘It’s a day in hell but the warmth is good’ wagen we ons graag aan deze unieke belevenis.

Tindersticks (14 mei) @ Koninklijk Circus

Al 24 jaar lang weet Tindersticks zijn fans te plezieren met muziek die varieert van rock tot, naarmate de avond vordert, koortsachtige soul. Voor deze editie van Les Nuits gaan ze nogmaals de uitdaging aan om te werken rond beelden. Dit deden ze eerder al met elf kortfilms rond hun album The Waiting Room. Dit jaar kan je genieten van hun nieuwe project ‘Minute bodies’ dat hun hypnotiserende muziek rond beelden van Frank Percy Smith opbouwt. Na de projectie van The Waiting Room, volgt nog een akoestische set die ook meer dan de moeite loont. Een nieuwe context die ongetwijfeld magisch en fascinerend zal blijken.

Alex Cameron (19 mei) @ Rotonde

Van Alex Cameron zegt men weleens dat hij een een freak is. Hij spreekt dit zelf niet tegen en uiteindelijk is het een accurate omschrijving. Zijn nummers botsen soms alle richtingen uit, maar houden met synths, de alom aanwezige echo in zijn stem en lyrics als ‘She just wanted to hold his heart in her hands for a while. Drops of blood in a green glass vial’ een constante spanning in leven. Doorweven met cynisme zal hij met zekerheid de Rotonde onderdompelen in een ietwat donkere of zelfs bijna lugubere sfeer.

 

BCUC (21 mei) @ Rotonde

Wie in is voor een psychedelische afro-avond mag het optreden van BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness) absoluut niet missen. ‘They came with a brand new style and a brand new swag!’ en die noemen ze zelf ‘africangungungu’. Muziek rechtstreeks uit de achterbuurten van Johannesburg als therapie en als wapen van politieke en spirituele vrijheid. Naar eigen zeggen ‘Music for the people, by the people, with the people’. Daag jezelf uit voor deze overdaad aan stijlen, geniet van de weelde aan klanken en laat je eens volledig gaan met deze vrolijke bende!

Jacques (17 mei) @ Koninklijk Circus

Wie bij electro en techno meteen ‘artificiële geluidjes’ denkt, ziet Jacques over het hoofd. De jongeman met het gekke monnikskapsel steekt nummers in elkaar die opgebouwd worden met alledaagse geluiden die hij mixt tot een mysterieus en vreemd aandoend geheel, door ze één keer op te nemen en ze vervolgens automatisch te herhalen en door elkaar te halen. Uitgepuurde techno, gebaseerd op natuurgeluiden, die probeert met een serene en mystieke sfeer iedereen te bereiken? Eerst zien en dan geloven!

Mandolin Sisters (21 mei) @ Orangerie

Brussel is en blijft een stad die vele culturen herbergt, dus ook op Les Nuits kunnen enkele culturele uitstapjes niet uitblijven. De Mandolin Sisters nemen ons mee naar Zuid-India met hun elektrische mandolines. Van kleins af aan aangeleerd door hun eigen vader, later kregen deze dames les van echte meesters in eigen land als Rudraraju Subharaju en Sengalipuram S.V. Ramamurthy Iyer. Sreeusha en Sireesha blijven dan misschien onbewogen, wie zich al eens aan een Oosters gevoel wil wagen, zal zich hier zeker amuseren met de oude, klassieke raga, doorspekt met fonkelende, vingervlugge improvisaties.

Max Cooper (13 mei) @ Orangerie

Met een doctoraat in de bio-informatica kunnen we zeggen dat Max Cooper als nerd de elektronica en techno inging. Niet enorm bijzonder, er zitten wel meer zo’n specialisten in die branche, maar deze kerel stelt zich een hoger doel: het maken van de perfecte muziek. Met de wetenschap in het achterhoofd, maakt hij gebruik van een heldere en efficiënte formule. Door loops en lagen muziek door elkaar heen te vlechten krijgen we door hem deze unieke ervaring geserveerd. Dansen met een labojas aan? Het kan bij Max Cooper in de Orangerie!

Deze zeven acts omschrijven we als bizar en ongewoon tot indrukwekkend en bijzonder en zijn zeker een aanrader voor wie graag iets nieuws ontdekt. Eventjes Out of the box denken en je zou wel eens versteld kunnen staan van de pareltjes die je dan tegenkomt. In het geluid en visualisatie van muziek, de manieren van brengen en ermee omgaan, ligt een soms ongekende schoonheid verborgen. Enjoy!

Related posts
LiveRecensies

Warmduscher Invites @ Botanique: Rariteitenkabinet

Botanique pakt de laatste tijd uit met verschillende unieke events. Zo was er begin mei All Access tijdens Les Nuits Botanique waarbij…
InstagramLiveRecensies

Coach Party @ Botanique (Rotonde): Punk uit de middenmoot

Aan de andere kant van het Kanaal gaat het Coach Party wat minder voor de wind dan in thuisland het Verenigd Koninkrijk,…
LiveRecensies

Death Lens @ Botanique (Witloof Bar): Alle hens aan dek

Tijd brengt raad, vraag dat maar aan de mannen van Death Lens. Al sinds 2016 verkopen ze met hun vlijmscherpe hardcore muilperen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.