LiveRecensies

Splashh @ Urban Spree – Berlijn: veel sfeer maar weinig voorbereiding

Wie erop hoopte om Splashh dit jaar eindelijk eens in België aan het werk te zien, blijft betreurd achter. Hoewel hun tourmanager nochtans afkomstig is uit Brussel, sloeg de Australische band ons Belgenland over en kwam hij terecht in Urban Spree in Berlijn.

Je zou bijna denken dat er zodanig veel te beleven valt in Berlijn, dat de mensen over het hoofd zagen dat Splashh kwam optreden. In een klein maar gezellig zaaltje met amper zeventig man aanwezig, zet het vijftal wat onhandig het optreden in met “Nobody Loves You Like I Do”. Zoals duidelijk te zien valt aan de communicatie op het podium en aan het abrupte, veel te vroege einde van het nummer, zijn de kerels hier niet goed op voorbereid. Gelukkig gaan de live prestaties enkel maar in stijgende lijn wanneer de band de oude pareltjes “Lemonade” en “All I Wanna Do” naar boven haalt en hiermee het publiek enthousiast mee krijgt.

Als de singles “See Through” en “Rings” van de nieuwe plaat Waiting A Lifetime tenslotte aan bod komen, horen we dat deze veel strakker klinken en de band de nieuwe nummers duidelijk veel beter in de vingers heeft.  Met “Look Down To Turn Away” gaan we even een meer elektronische kant op waarbij er opgebouwd wordt naar een fantastische, dansbare climax die het publiek wel kan smaken. Verrassend genoeg kan hierna de frontman het deuntje op de catchy single “Waiting A Lifetime” nog perfect meefluiten. Eindigen doen ze met een oude klassieker genaamd “Need It” die vergezeld wordt van een ontzettend lange outro waarop het kalme publiek dan toch eindelijk zijn dansbenen ongegeneerd losgooit.

Buiten de verwachtingen blijkt dat een optreden in Berlijn er bijzonder kalm aan toe gaat, in vergelijking met België waar iedereen bij het minste in het rond staat te springen. Dit nam echter niet weg dat er wel voldoende sfeer aanwezig was en dat het publiek, op een iets meer ingetogen manier, duidelijk genoot van het optreden.

https://www.instagram.com/p/BTr83WplE-M/?taken-by=fauvevergauwe%20

Frontman Sasha Carlson gaf na het optreden toe dat er te weinig tijd was om te repeteren, wat er bijgevolg ook voor zorgde dat de setlist amper tien songs telde. Hoewel het vijftal al wel een tijd meegaat, moeten ze duidelijk nog werken aan het op punt stellen van hun live performances en deze misschien iets meer serieus beginnen nemen. Wij hadden namelijk wel wat meer dan tien nummers in een set van 45 minuten verwacht. Desalniettemin brachten ze de nummers op een prachtige wijze en overtuigden ze ons van het nieuwe album Waiting A Lifetime.

Setlist:

Nobody loves you like I do
Lemonade
See through
All I wanna do
Rings
No. 1 song in hell
Look down to turn away
Gentle April
Waiting a lifetime
Need it

Facebook/ Twitter/ Instagram/Website/ Youtube

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - "No Confidence" & "Salt in Your Eyes"

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.