Muzieknieuwtjes

De Belgen op Les Nuits Botanique

Muzieknieuwtjes

De Belgen op Les Nuits Botanique

Les Nuits Botanique gaat dit jaar van start met een Belg: Daan. Toch zijn er nog meer, minder bekende, Belgen op de affiche te vinden. Meer dan vijftig zullen er staan op Les Nuits, dat is al eens de moeite! Wij lichten er enkele uit en geven een mooi overzicht van alle Belgen op de affiche. Voor sommige concerten zijn zelfs tickets te winnen, jawel.

De volledige lijst met Belgische artiesten vind je onderaan, maar hier kiezen we er al enkele uit.

Moaning Cities & (Run) Sofa (11 mei) Rotonde

(Run) Sofa komt uit Charleroi en maakt rock zoals je dat verwacht van een band uit Charleroi: vuile vocals, donkere gitaren en af en toe wat kracht. Ze openen een psychedelische avond waar ook de Fransen van Last Train staan meer waar de Brusselaars van Moaning Cities headlinen. De band weet wat psychedelische rock is en maakt dit ook zonder enige zever. Met een sitar in hun muziek hebben ze een unieke stijl die zo te herkennen valt, zeker checken want live is het een energiebom.

La Jérôme (14 mei) Grand Salon De Concert!

Voor het optreden van La Jérôme in de Botanique deed de jongedame uit Brussel iets speciaal. De nummers van haar eerste album herwerkte ze en stak ze in een nieuw jasje om zo een unieke sfeer te creëren. Daarnaast brengt ze ook wat onbekende pareltjes en nummers die ze met Marc Moulin schreef. Dankzij extra elementen van klassieke muziek, krijg je een unieke kijk op de muziek van La Jérôme. De moeite dus om eens te gaan checken.

Magnus & Whispering Sons (15 mei) Chapiteau 

Whispering Sons heeft met songs als The Wall al bewezen dat ze iets kunnen neerzetten. We verwachten natuurlijk niets anders van de winnaar van Humo’s Rock Rally 2016. Eind 2015 kwamen de Limburgers af met hun EP, Endless Party, dat zo de deur uitvloog. Als kers op de taart van de avond volgt dan Magnus, het project van dEUS-frontman Tom Barman en dj CJ Bolland. Magnus heeft met twee dijken van albums al bewezen dat het een grote naam is. In 2014 brachten ze hun laatste album “Where Neon Goes To Die” uit.

Témé Tan & Le Motel (15 mei) Grand Salon De Concert!

Een Brusselse avond in Botanique met Témé Tan en Le Motel. Die laatste komt de laatste tijd vooral in de pers door zijn samenwerkingen met Roméo Elvis, maar alleen brengt hij enkel de beats. Dit bevat invloeden Jazz, Techno, ambient, jungle, house en hip hop. Ook bij Témé Tan is dit het geval. De Brusselaar met Congolese roots brengt exotische muziek met een zwoele stem. Wie klaar is voor een eclectische avond moet deze twee bands zeker checken.

Noa Moon & Pale Grey (15 mei) Orangerie

Twee releaseparty’s op één avond? Ook dat is mogelijk bij Les Nuits. Pale Grey stelt hun nieuwste Ghosts EP voor die op 12 mei verschijnt. De band maakt zachte indie rock met de nodige mysterie en brengt zo de natuur dichter bij de mens. Dromerige pop die doet zweven maar tegelijk de donkere kant van de wereld naar voor brengt. Noa Moon stelt dan weer haar nieuwste cd Azurite voor in de Botanique. Met de nodige catchy lijnen en poppy invloeden, maakt ze leuke indie pop die iedereen wel kan appreciëren. Wonderbaarlijk dat dit een Belgische artieste is, want het klinkt erg internationaal.

Chantal Acda & Clare Louise (16 mei) Orangerie

Wie te vinden is voor een meer intiem concert, zal op 16 mei aanwezig moeten zijn. Chantal Acda heeft juist haar gloednieuw album Bounce Back uitgebracht en komt dit voorstellen in Brussel. Ze heeft de reputatie om door middel van haar muziek een connectie te maken met het publiek. Dat belooft dus een boeiende ervaring te worden. Ook de Brusselse Clare Louise zal bijzonder gesmaakt worden met haar etherische folk en uniek stemgeluid. Eén van de vele parels die te ontdekken valt op Les Nuits.

BRNS & Robbing Millions (17 mei) Cirque Royal

Nog zo’n indie avond die de moeite is. In het Koninklijk Circus treedt het neusje van de zalm op van de Waalse indie scene. Experimentele indie rock van BRNS en psychedelica van Robbing Millions, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Live zijn beide bands erg straf en dus spreekt het voor zich dat je dit moet zien. Al is het maar om te trippen op Robbing Millions of om weg te dromen met BRNS.

Hydrogen Sea & Lubiana (19 mei) Grand Salon De Concert!

2016 was een topjaar voor Hydrogen Sea. Met hun album In Dreams kregen ze veel airplay op de Belgische radiozenders. Volledig terecht, want de knappe instrumentatie van PJ en tedere zang van Birsen zorgen voor meer dan knappe dromerige pop songs. Voor Les Nuits besloten ze nog een extraatje te voorzien en worden ze bijgestaan door een strijkerstrio en niemand minder dan Patricia van Balthazar. De Brusselse Lubiana zorgt dan weer voor warme soul die beïnvloed is door Afrikaanse folk. We zijn alvast heel benieuwd hoe dat live klinkt!

La Jungle & The Glücks (21 mei) Chapiteau

Als Thee Oh Sees naar België komen, krijgen ze altijd gezelschap van een hele rits aan Belgische garage. Ook op Les Nuits is dit niet anders met La Jungle uit Bergen en The Glücks uit Oostende. Het duo van aan zee weet met hun ruwe songs altijd een feest te garanderen door de snelheid waarmee ze hun nummers brengen. La Jungle doet het dan weer op een andere manier, maar nog steeds even stevig. Ze brengen lange nummers die zo lang opbouwen dat de kracht in jou kruipt. Twee toppers die je moet gezien hebben.

Arno, Girls in Hawaii, Mélanie De Biasio & Musiques Nouvelles (21 mei)

Op de laatste dag van Les Nuits wordt er groots afgesloten. De hoofdact die avond is Belpop-icoon Arno. Uit zijn breed oeuvre zullen we klassiekers kunnen verwachten als “Oh La La La”, “Les Filles du Bord de Mer” en “Les Yeux de Ma Mère”, maar waarschijnlijk ook andere verdoken pareltjes. Ook de spraakmakende songs van Girls in Hawaii zullen de revue passeren, alsook de mystieke jazz van Mélanie De Biasio. Ten slotte zal het ensemble Musiques Nouvelles voor veel verrassingen zorgen op deze afscheidsavond in het Koninklijk Circus.

Voor het concert van Magnus, Whispering Sons en Agar Agar op 15 mei mogen we zelf enkele duotickets weggeven. Het enige wat je daarvoor moet doen is een antwoord geven op volgende vraag: Hoe heet de jazz band waar Tom Barman ook af en toe in speelt? Stuur het antwoord samen met je gegevens door naar wedstrijd@dansendeberen.be en wie weet zien we elkaar daar!


Alle Belgen op Les Nuits vind je hieronder:

Moaning Cities & (Run) Sofa (11 mei) Rotonde
Stereoclip (12 mei) Chapiteau
Payne (12 mei) Grand Salon De Concert
Tout Va Bien & Jim Henderson (12 mei) Orangerie
Todiefor & R.O (13 mei) Chapiteau
Monolithe Noir (13 mei) Grand Salon De Concert!
Harin (13 mei) Orangerie
Title (13 mei) Rotonde
La Jérôme (14 mei) Grand Salon De Concert!
Wuman (14 mei) Orangerie
Gruppo di Pawlowski & Cocaine Piss (14 mei) Rotonde
Magnus & Whispering Sons (15 mei) Chapiteau
Témé Tan & Le Motel (15 mei) Grand Salon De Concert!
Noa Moon & Pale Grey (15 mei) Orangerie
FùGù Mango (15 mei) Rotonde
Halehan (16 mei) Cirque Royal
Clement Nourry (16 mei) Grand Salon De Concert!
Chantal Acda & Clare Louise (16 mei) Orangerie
BRNS & Robbing Millions (17 mei) Cirque Royal
Going (17 mei) Grand Salon De Concert!
Lowself (17 mei) Orangerie
ENDZ (17 mei) Rotonde
Suarez (18 mei) Cirque Royal
Le Ton Mité (18 mei) Grand Salon De Concert!
Rive (18 mei) Orangerie
Leaf House (19 mei) Chapiteau
Konoba, Sonnfjord & Valkø (19 mei) Cirque Royal
Hydrogen Sea & Lubiana (19 mei) Grand Salon De Concert!
Caballero & JeanJass + Isha (19 mei) Orangerie
Warhaus & Mountain Bike (20 mei) Cirque Royal
Phoenician Drive (20 mei) Grand Salon De Concert!
Lomboy (20 mei) Rotonde
La Jungle & The Glucks (21 mei) Chapiteau
Arno, Girls in Hawaii, Mélanie De Biasio & Musiques Nouvelles (21 mei)
Krankland (21 mei) Grand Salon De Concert!
Marc Melià (21 mei) Orangerie
Angèle (22 mei) Grand Salon De Concert!
An Pierlé (23 mei) Kerk van Laken (ABBOTA)

 

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Warmduscher Invites @ Botanique: Rariteitenkabinet

Botanique pakt de laatste tijd uit met verschillende unieke events. Zo was er begin mei All Access tijdens Les Nuits Botanique waarbij…
InstagramLiveRecensies

Coach Party @ Botanique (Rotonde): Punk uit de middenmoot

Aan de andere kant van het Kanaal gaat het Coach Party wat minder voor de wind dan in thuisland het Verenigd Koninkrijk,…
LiveRecensies

Death Lens @ Botanique (Witloof Bar): Alle hens aan dek

Tijd brengt raad, vraag dat maar aan de mannen van Death Lens. Al sinds 2016 verkopen ze met hun vlijmscherpe hardcore muilperen…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.