banner

AlbumsOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Smashing Birds – No More Revolutions (★★★½): Vogels terug uit wintertrek brengen zomer mee

Smashing Birds passeerde al enkele keren de revue bij Dansende Beren, ook onder de naam Hearst. Nu hun debuut EP No More Revolutions enkele dagen uit is, geven we hen graag nog even wat aandacht. De vier nummers op deze EP -waarvan we er eerder al twee te horen kregen- geven een frisse mix van eighties invloeden, hedendaagse elektronica en alternatieve poprock. De vogels blijven dus dezelfde koers uitvliegen.

Het eerste nummer “We’re Still Just Animals” was ook meteen de eerste single die dit vijftal de lucht in schoot. Eerder al verscheen deze song waarvan je voet automatisch het ritme mee tikt onder Filmpje van de Week. Blijven hangen zonder vervelend te worden is wat het zeker doet. Nieuw is “Breaking Waves” dat in dezelfde muzikale sfeer blijft, maar het toch een beetje rustiger aan doet. Het nummer blijft mooi uptempo en wordt ingeleid met wat standaard instrumentale maten die doorheen het nummer een constante component vormen en de stem mooi ondersteunen.

Ook op “When We Freeze” gaat het tempo wat naar beneden en krijgen we in de begeleiding iets meer korte basnoten die een licht mysterieuze sfeer creëren. Naar onze mening het minst vlotte nummer van de EP, maar zeker ook de moeite waard. “Time”, vierde en laatste nummer op de EP, kregen we al te horen als single. Een nummer waar we nog steeds blij van worden en nu de zomer er aan komt hebben wij niet veel meer nodig dan een tof nummer, de zon en wat goed gezelschap om gelukkig te zijn.

Benieuwd of deze vogels in de toekomst nog dezelfde richting aanhouden, want we kijken uit naar meer!

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Smashing Birds - "Spirits"

  De vijf Vlaamse vogels van indie popband Smashing Birds hebben een vers ei gelegd. Twee jaar geleden pleegden ze nog hun…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 november 2017

We zitten bij de laatste weken van dit jaar, maar dat betekent niet dat er minder muziek wordt uitgebracht. Nee hoor, we…
LiveRecensies

Canves + Smashing Birds @ Charlatan: Vrolijke vogels en een gezellig schilderij

In de Charlatan stond op donderdagavond 18 mei een EP-release geprogrammeerd. Canves kwam er zijn kersverse debuut-EP Soon, I Will voorstellen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.