Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Smashing Birds – “Spirits”

 

De vijf Vlaamse vogels van indie popband Smashing Birds hebben een vers ei gelegd. Twee jaar geleden pleegden ze nog hun allereerste wapenfeit met de ep No More Revolutions. Daarnaast liet hun zijproject Hearst onze berenhartjes ook niet koud. Maar op 2 februari komen ze op de proppen met een volledig nieuwe ep dark matters. En als voorproever verliet gisteren de single “Spirits” het nest. Een dijk van een nummer dat met elke luisterbeurt een extra laag lijkt bij te krijgen.

Zelf omschrijven de vogels hun sound als: ‘warme stemmen, lyrics met een randje, poppy slagwerk, nostalgische synths en dromerige gitaarsounds.’ Hoe fluffy die omschrijving ook klinkt, onder al die donsveren zit er een gepolijste band die elkaar perfect weten aan te vullen. Het nummer komt droogjes op gang met warme synths en een stem die het best valt te vergelijken met J. Bernardt. Het tempo ligt laag, maar de dreigende schwung van de track neemt je mee tot aan de bridge waar de band zich pas echt volledig laat gelden. Iedereen heeft zijn plek in de mix. In de bridge, dat stuk vlak voor het laatste refrein, hoor je dat pas echt. Het gevoel valt het best te omschrijven als Blade Runner meets indie pop. Een ijzige gitaarsolo die het nummer perfect in zijn plooi doet vallen en eighties synths waar zelfs The Weeknd jaloers van wordt.

Het is dus afwachten tot 2 februari wat de ep dark matters zal brengen. “Spirits” belooft een hoogvlieger van jewelste te worden. Wanneer we het live zullen horen, valt echter nog af te wachten. Tot nu toe heeft Smashing Birds geen optredens gepland.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 november 2017

We zitten bij de laatste weken van dit jaar, maar dat betekent niet dat er minder muziek wordt uitgebracht. Nee hoor, we…
LiveRecensies

Canves + Smashing Birds @ Charlatan: Vrolijke vogels en een gezellig schilderij

In de Charlatan stond op donderdagavond 18 mei een EP-release geprogrammeerd. Canves kwam er zijn kersverse debuut-EP Soon, I Will voorstellen in…
AlbumsOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Smashing Birds - No More Revolutions (★★★½): Vogels terug uit wintertrek brengen zomer mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.