Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sløtface – “Magazine”

Try Not To Freak Out, want het debuutalbum van Sløtface komt eraan. De Noorse band loste daarom alvast hun nieuwe single “Magazine”. Haley Shea leidt haar gitarist, bassist en drummer met haar krachtige stem doorheen de nummers en snijdt zo los door de typische indie rock bravado en zelfmedelijden om typische pijnpunten bloot te leggen. In dit eerste album krijgen we niets minder dan grootse rock met een popkantje dat invloeden van Robyn en Blondie combineert met meer exuberante bands als Joyce Manor en Little Big League.

Ging het eerder al over de apathie van de huidige generaties, hekelt Sløtface met “Magazine” de vaak absurde lichaamsstandaarden. ‘Thoughts that aren’t mine keep running through my head… Thunder thighs keeps reaching for the measuring tape’. Over de lyrics en hun betekenis zegt de band zelf het volgende: ‘I really wanted to write a killer breakup song, but I’ve never really had any experience with heartbreaking, devastating, aggressive breakups, so I thought I would write a breakup song about breaking up with bad body image and unrealistic representations of human bodies in media. It’s fuelled by the back and forth of knowing that society creates unrealistic expectations regarding what people “should” look like, and still feeling uncomfortable in your own skin because you don’t live up to those images.’.

Het nummer wordt ingezet met een luide ‘WOOHOOW’ zodat we meteen mee zijn in de sfeer die gezet wordt. Licht rebelse punk die ideaal is om rond te springen, even alles te vergeten en in gedachten de middelvingers op te steken naar alles wat tegensteekt om er na deze kleine drie minuten weer helemaal tegen te kunnen.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud

28 april 2017

About Author

Ottilie Derycke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief