Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against – “The Violence”

De mannen van Rise Against brengen zo om de drie jaar een nieuwe plaat uit en het was dan ook te verwachten dat er dit jaar alweer één zat aan te komen. The Black Market dateert alweer van 2014 en nu kondigt de band Wolves aan. Op 9 juni komt deze uit en vandaag delen ze al de eerste single. Hij krijgt de naam “The Violence” en daarop is de band alleszins nog niet aan kracht ingeboet. Op 19 augustus zal je die nieuwe plaat al kunnen horen op Pukkelpop.

Frontman Tim McIlrath heeft er nog dit over te zeggen: “In many ways, a Rise Against show is a safe space for our fans. But I realised that I don’t only want to create safe spaces, I want to create dangerous spaces where misogyny can’t exist, where xenophobia can’t exist. I want to create spaces where those sentiments don’t have any air, and they suffocate: where those ideas die. Wolves isn’t about creating a safe space, it’s about creating a space that’s dangerous for injustice.”

De band neemt geen gas terug, zoals veel bands die wat minder hard worden naarmate hun populariteit stijgt, maar houdt er nog steeds een aardige vaart in. Het nummer begint met enkele strakke angstaanjagende gitaren waarna de typerende stem van McIlrath het geheel aan elkaar zingt. Het echt geweld blijft wel uit maar toch bevatten de riffs een zekere snedigheid. De emotionele kracht gemixt met de strakke gitaren maken het weer tot een leuk Rise Against nummertje. Meer van dat!

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Tracklist:

1. Wolves
2. House On Fire
3. The Violence
4. Welcome To The Breakdown
5. Far From Perfect
6. Bulls***
7. Politics of Love
8. Parts Per Million
9. Mourning in Amerika
10. How Many Walls
11. Miracle

Artwork:

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rise Against @ OLT Rivierenhof: Punk in het park

Van 2014 was het geleden dat Rise Against nog eens een show speelde in België die niet op een festival was. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against - "Last Man Standing"

Vorig jaar op 4 juni verscheen Nowhere Generation, wat album nummer negen op de teller was. Nu bijna dag op dag een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rise Against - Nowhere Generation (★★★★): Keet schoppen op hoog niveau

Voor punkrockers zijn maatschappijkritische teksten een beetje zoals de batterij op een elektrische fiets. Zonder lukt het wel, maar het is toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.