AlbumsRecensies

Low Land Home – Underspoken (★★★): Een tocht door het donker

Midden april is een vreemd moment om de herfstblues te beleven. Toch overviel ons onlangs dat verlangen om tussen het uitgedorde bladerdak te slenteren in het groen, starend naar een grijze hemel vol zon, met een lang verloren geliefde in de armen. Underspoken, de debuut-EP van het Gentse Low Land Home, is de soundtrack bij die lenteherfst.

Low Land Home, dat is voor alle duidelijkheid de band rond Jo Geboers, een man die op het recentste WK grafstem met zilver ging lopen. Zijn warme, diepe stem intrigeert, houdt je aandacht vast. Net als de ons recent ontvallen Leonard Cohen drijft zijn muziek op een hemelbed van melancholie.

Opener “I Know” drijft op een stuurse bas en drum. Geboers’ stem wordt in de refreinen feilloos aangevuld door speelse violen en hemels klinkende vrouwenstemmen. Luister eens goed naar die samenzang. Om bij weg te smelten. Daarna gaat het tempo naar beneden, waardoor de melancholie welig kan tieren. Met een paar akkoorden en gevatte arrangementen grijpen nummers als “All This Time” en “Chemistry” onmiddellijk naar je keel. Op het titelnummer hoor je hoe de band gestaag bouwt aan een eigen universum. Zwartjassenmuziek voor optimisten.

Underspoken is vanaf 21 april verkrijgbaar. De band kan je binnenkort aan het werk zien in Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen. Doén, zouden we zeggen.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…
AlbumsRecensies

Michael Beach - Dream Violence (★★): Dynamiek gaat verloren in rammelend geheel

Michael Beach is een man van de wereld. De indierocker is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ontdekte tijdens zijn studies in Melbourne…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Shadow Machine - "Blind"

The Shadow Machine is het nieuwe project van singer-songwriter Jo Geboers, die na een meer dan succesvolle rit met Low Land Home…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.