AlbumsRecensies

Low Land Home – Underspoken (★★★): Een tocht door het donker

AlbumsRecensies

Low Land Home – Underspoken (★★★): Een tocht door het donker

Midden april is een vreemd moment om de herfstblues te beleven. Toch overviel ons onlangs dat verlangen om tussen het uitgedorde bladerdak te slenteren in het groen, starend naar een grijze hemel vol zon, met een lang verloren geliefde in de armen. Underspoken, de debuut-EP van het Gentse Low Land Home, is de soundtrack bij die lenteherfst.

Low Land Home, dat is voor alle duidelijkheid de band rond Jo Geboers, een man die op het recentste WK grafstem met zilver ging lopen. Zijn warme, diepe stem intrigeert, houdt je aandacht vast. Net als de ons recent ontvallen Leonard Cohen drijft zijn muziek op een hemelbed van melancholie.

Opener “I Know” drijft op een stuurse bas en drum. Geboers’ stem wordt in de refreinen feilloos aangevuld door speelse violen en hemels klinkende vrouwenstemmen. Luister eens goed naar die samenzang. Om bij weg te smelten. Daarna gaat het tempo naar beneden, waardoor de melancholie welig kan tieren. Met een paar akkoorden en gevatte arrangementen grijpen nummers als “All This Time” en “Chemistry” onmiddellijk naar je keel. Op het titelnummer hoor je hoe de band gestaag bouwt aan een eigen universum. Zwartjassenmuziek voor optimisten.

Underspoken is vanaf 21 april verkrijgbaar. De band kan je binnenkort aan het werk zien in Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen. Doén, zouden we zeggen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Wild God"

Misschien was je er ook bij toen Nick Cave in het gezelschap van Warren Ellis en de andere Bad Seeds enkele jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Illuminine - "Before Any Sound" (feat. Marble Sounds)

Illuminine brengt fantastische, minimalistische muziek en vormt samen met Jan Swerts het koningsduo van ons vaderland. Met een vaak donkere, rustige sound…
LiveRecensies

Marble Sounds @ Boomtown (Handelsbeurs): Te goed als inleiding van de avond

Liefhebbers van de betere singer-songwritermuziek konden vanavond hun hart ophalen aan de Kouter in Gent. Niet buiten – al was het daar misschien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.