Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LPX – “Tremble”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LPX – “Tremble”

Vraag je je ooit af wat er met indiepopduo MS MR is gebeurd? Wel, Lizzy Plapinger en Max Hershenow kondigden begin dit jaar een breuk aan. Niet veel later loste Plapinger de debuutsingle van haar soloproject LPX. De stem van MS MR en mede-oprichter van het label Neon Gold Records, weet met haar creativiteit geen blijf. Sinds kort heeft ze ook een rol opgenomen bij Vevo, als presentatrice van de muziekserie ‘New Shapes‘.

Vevo droeg zelfs de kosten van de visuele vertaling van debuutnummer “Tightrope“. LPX draait immers niet alleen rond zelfontplooiing, maar ook rond zelffinanciering. Opnieuw een indiezet van Plapinger, maar mijlenver verwijderd van de visie van MS MR. Zelfde stem, andere stemimpact. LPX functioneert des te meer op gevoel en robuustheid. De nieuwe single “Tremble” bevestigt dat alleen maar. Plapinger wringt haar stem in agressieve bochten en creëert daarmee een ongeziene kwetsbaarheid. Nu ze zelf de touwtjes in handen heeft, gaat het er een pak persoonlijker aan toe.

Het nummer werd geschreven in de jungle, meer bepaald in Nicaragua, door Plapinger, James Flannigan en Joe Janiak. En dat lijkt een ruw, wild kantje van Plapinger naar boven te hebben gehaald. Ze slaakt dan ook een feministische kreet om naast de stoere mannen uit de rockwereld te mogen staan. Die ambitie om een doortastende stem te worden, kunnen we alleen maar toejuichen. Het zal ons in ieder geval een paar vitale nummers opleveren.

Facebook | Instagram | Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – "Piano Hands"

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.