Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MS MR – “Saturn Return”

© Catie Laffoon

Toen we hoorden dat er een nieuwe single van MS MR verscheen, was onze eerste gedachte ‘bestaan die nog?’. Op zich niet zo gek, zo bleek, want het duo was al zo’n acht jaar van de radar verdwenen. En misschien wel nog belangrijker; deze nieuwe “Saturn Return” is meteen ook het laatste nummer dat de band ooit zal uitbrengen. Een comeback om een afscheid aan te kondigen dus en dat is ergens wel jammer, want met onder meer “Hurricane” en “Bones” had de groep uit New York toch een paar hitjes achter haar naam staan. Die zijn overigens afkomstig van debuutplaat Secondhand Rapture, die dit jaar tien kaarsjes uitblaast. Het is dan ook om dat te vieren dat MS MR nu met een afscheidssingle komt, overigens samen met een cover van Harvey Dangers “Flagpole Sitta”.

Het draait ‘m echter om “Saturn Return” en dat is hoe je het ook draait of keert wel gewoon een mooie manier om de cirkel te sluiten. Met iets meer dan twee minuten op de teller krijgen we simpelweg een degelijke MS MR-single voorgeschoteld, waarin elektropop van vroeger wordt gemengd met die van nu. Dankzij de refreinen die lekker zoet je gehoorkanalen binnenstromen en bij momenten zelfs wat aan CHVRCHES doen denken, kan je dus met zekerheid zeggen dat “Saturn Return” een goed nummer is. Dat in combinatie met het feit dat de single de laatste ooit is en mooi reflecteert op de carrière die de twee met elkaar hebben opgebouwd, geeft het geheel ook een emotionele toets. Het einde van MS MR is bij deze dus een feit, maar dan wel met een voldaan gevoel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2182 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LPX - "Tremble"

Vraag je je ooit af wat er met indiepopduo MS MR is gebeurd? Wel, Lizzy Plapinger en Max Hershenow kondigden begin dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sara Hartman

Iedereen droomt er wel eens van om alles achter te laten en te vertrekken naar betere oorden. De 19-jarige Sara Hartman uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sykoya

Sykoya is een relatief nieuwe band afkomstig uit Londen. De groep bracht eind Augustus hun debuutsingle “Here” uit maar die was ons ontgaan wegens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.