Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks – “Be Who You Are”

The Kooks moeten we je vast al niet meer voorstellen. De vrolijke Britpoppers werden al een gevestigde waarde in de indie-scene en zijn na vier studioalbums nu toe aan een best-of plaat. The Best Of… So Far zal bestaan uit de favoriete tracks van de band die ze putten uit hun inmiddels 10-jarige carrière. Als kers op de taart zullen op het album ook nog twee nieuwe songs verschijnen.

“Be Who You Are” is de eerste van de twee verse singles. Het nummer steekt van wal met een vrolijke melodie die meteen een zomerse zon laat stralen. Het ietwat goedkope maar ontzettend catchy refrein nestelt zich voorgoed in je hoofd en doet je ongetwijfeld meteen meezingen. De nieuwe nummers zorgen wellicht niet voor het hoogtepunt van de plaat. Gelukkig heeft het band genoeg klassiekers op zak om ons een uur lang door hun uitgebreide discografie te gidsen. Want geef toe, wie kan nu niet meekwelen met classics als “Naive” en “She Moves In Het Own Way”? “Be Who You Are” is niet meer, maar ook niet minder dan een ideaal geplaatst indierocknummer om te fungeren als frisse compilatiealbumvuller.

In afwachting van het best-of album, dat pas uitkomt op 19 mei, viert de band al gretig hun tinnen jublileum met een Europese tournee langsheen de inmiddels uitverkochte Ancienne Belgique. De band laat weten dat ze nog lang niet aan stoppen toe te zijn, meer nog, ze kondigen aan dat ze broeden op een van hun grootste plannen ooit. We houden je op de hoogte!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Tracklist The Best Of… So Far

01. Naïve
02. Always Where I Need To Be
03. Junk of the Heart (Happy)
04. Bad Habit
05. She Moves In Her Own Way
06. Shine On
07. Seaside
08. Down
09. Sofa Song
10. Is It Me
11. You Don’t Love Me
12. Forgive & Forget
13. Ooh La
14. Sway
15. Eddie’s Gun
16. Matchbox
17. Be Who You Are
18. Broken Vow

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock 2021 kondigt affiche aan met o.a. The Kooks, Suede en Zwangere Guy!

Ondanks dat de grote festivals zoals Pukkelpop en Tomorrowland niet kunnen doorgaan, zijn er nog heleboel kleinere festivals die ons wel nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buzzard Buzzard Buzzard - “Crescent Man Vs Demolition Dan"

Buzzard Buzzard Buzzard is een indierockband met vele gezichten, maar de laatste tijd lijkt het gevoel van de jaren ’80 de gedachtegang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Pile - "Build A Fire" & "I Don't Want To Do This Anymore"

Pile komt uit Boston en speelt een vreemd soort indierock dat niet voor iedereen is weg gelegd. Zanger Rick Maguire geeft een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.