Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Auerbach – “Shine On Me”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Auerbach – “Shine On Me”

The Black Keys zit al even in de diepvries. Toch wil dat niet zeggen dat de twee leden van de band stilzitten. Patrick Carney hielp zijn nieuwe vriendin Michelle Branch met haar album en Dan zelf had met The Arcs een eigen project. Toch was het van 2009 met Keep It Hid geleden dat hij nog eens solowerk uitbracht. Nu komt hij op 2 juni met een nieuwe plaat getiteld Waiting On A Song. Daarop zou hij samenwerken met legendes als Duane Eddy en Bobby Wood. De eerste single is al te beluisteren en daarop hoor je Mark Knopfler gitaar spelen, tof!

“Shine On Me” past perfect bij dit zomers weertje. Een vrolijk deuntje, een opgewekte melodie en de kleurrijke stem van Auerbach. De kenmerkende gitaar van Mark Knopfler valt niet meteen op maar toch kan je hem er wel in terug horen. Het geeft de song zijn eigen body en zorgt er voor dat het heel uniek klinkt. Dat het geen bluesy track is, hoeft geen probleem te zijn. Het klinkt meer als een vrolijk rock nummertje dat je zo op een zonnige dag durft boven te halen. De aliens in het clipje zijn ook heel gelukkig en dat is dan ook het perfecte gevoel bij deze song. Beetje kinderlijk ook maar dat is niet erg, eens je het meerdere keren beluistert, ben je helemaal mee. Welkom terug Dan!

 / 

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #44

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Knopfler – “Two Pairs Of Hands”

Nog een tweetal weken moeten we wachten tot de langverwachte nieuwe langspeler van Mark Knopfler verschijnt. De gewezen Dire Straits-gitarist liet ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.