Live, Recensies

London Calling: “Make Antwerp Rock-‘n-Roll Again”

Het Antwerpse indie rock-rockfeestje London Calling speelt zich nu al een tijdje af in café Venetië. Niets beter dan dansen op de beste tunes van o.a.: Arctic Monkeys, Bowie, en vele andere kleppers. Antwerpen had dringend nood aan goede, vettige Rock-‘n-Roll en organisator, Olly Ameen, bracht dit opnieuw naar Antwerpen. Deze editie heette ook niet voor niets “Make Antwerp Rock-‘n-Roll Again”. Goed opgelet tijdens de campagne van Trump zou je bijna durven zeggen.

Deze London Calling was toch anders dan vorige edities. Op de geweldige dj-sets van Olly na werd het evenement geopend met 3 optredens. De groepen: TwoFace, Danny Blue and The Old Socks en Black Leather Jacket speelden kleine concertjes om erna samen met het publiek de indie nacht in te duiken.

TwoFace is een driekoppige band die Soft Electro Indie brengt. Op SounCloud klinkt de groep veelbelovend. Toch kreeg het drietal het niet voor elkaar om diezelfde sound neer te zetten op het podium. Halverwege de set vroegen ze om het geluid van de drums naar beneden te halen. Dat hielp al veel, maar toch voelde je dat het nog niet helemaal goed zat. Een gebrek aan tijd tijdens het soundchecken zou daar wel eens de oorzaak van kunnen zijn. Met hun cover “Bakerman” van Laid Back toonden ze wel aan dat ze goeie muziek kunnen maken. Een gemiste kans, maar toch een naam die je in de toekomst moet onthouden.

Hierna was het de beurt aan Danny Blue and The Old Socks. Hun Surf Rock bracht de zaal direct aan het dansen. Na het eerste nummer vroegen zij ook om het geluid wat bij te stellen, maar de gitarist vroeg wat de band eigenlijk echt wou: “Kunnen wij ook nog wat pintjes krijgen?” Ze straalden hetzelfde gevoel uit als hun muziek: happiness. De bassist liet heel af en toe zijn gitaar voor wat het was om snel even zijn haar goed te leggen. Het hoort er allemaal bij. Op hun videoclip van hun nummer “Mas Cara” krijg je datzelfde vrolijke gevoel mee. Zeker bekijken!

Als laatste was het de beurt aan finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, Black Leather Jacket. Het stevigere werk werd dus voor het laatste gehouden. Met hun Garage Rock bliezen ze de zaal omver. Enkele leden van Danny Blue and The Old Socks begonnen een kleine moshpit om erna te stagediven. Op London Calling kan het allemaal en zeker tijdens Black Leather Jacket. Als kers op de taart speelden ze nog hun cover van “Uptown Funk” door Bruno Mars en Mark Ronson. Het feestje was begonnen.

Na de optredens ging het er weer aan toe zoals elke andere editie: mensen die genieten van de muziek en er op los dansen. Er komen nog meer zo’n evenementen aan in Antwerpen. Op 25 april zal Olly Ameen een tweede keer het evenement “RU Mine?” organiseren. Dit is een samenwerking tussen café ‘Kassa 4’ en London Calling dat doorgaat in ‘Den Aalmoezenier’. 4 dagen na “RU Mine?” is het dan weer de beurt aan London Calling. Het evenement viert dan zijn 2-jarig bestaan. Antwerp is Rock-‘n- Rolling again!

meer info:

“Ru Mine?”25 april 

London Calling 29 april

 

29 maart 2017

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief