Nieuwe singles

Nieuwe single Spinvis – “Artis”

Noorderbuur Erik De Jong en zijn Oranje confraters van Spinvis hebben een nieuwe lyrische mengelmoes de muzikale digitale hemel ingestuurd. Met hun nieuwste parel, “Artis”, blazen ze letterlijk wat synthgeluid op Trein Vuur Dageraad. Hun nieuw album zal je vanaf 28 april in de Nederlandstalige platenbakken kunnen terugvinden. Eerder verscheen al “Hallo Maandag” als debuutsingle van diezelfde plaat.

De Jong bezingt nostalgisch een tripje naar de gelijknamige Amsterdamse Dierentuin zoals alleen hij dat kan. Liefelijk, maar zoals steeds ietwat beladen met een mysterieuze fond. “Zeven jaar later gaan we gewoon terug naar Artis, dingen zijn daar nooit voorbij“. Wat of wie gaat er dan nooit voorbij? De continuïteit van Erik zijn geniale schrijfsels? Hoogstwaarschijnlijk niet, want die lijkt onuitputtelijk. Muzikaal legt Spinvis, zoals we van hen gewoon zijn, een gans spectrum aan muzikale creativiteit aan de dag. De repetitieve pianobegeleiding verveelt niet en de mooi georkestreerde gitaar-, bas-, drum- en synthlijnen zorgen voor een gevarieerde invulling. De blazer die het slot van het nummer inleidt, blaast de wegzwevende dagdromers terug ter orde…om zo goed op tijd terug aandachtig te zijn voor hun uitverkocht concert op 4 mei in de AB. Niet getreurd, op 27 juni speelt Spinvis samen met Wantje en de Zeven Dwergen (Het Zesde Metaal) in het Openluchttheater in Deurne.
Hiervoor zijn er wél nog steeds tickets beschikbaar en “dat is echt héél goed nieuws”.

24 maart 2017

About Author

Tijs Delacroix Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief