Live, Recensies

Wooly Mammoths @ Café Charlatan: Harig onderonsje

Gisterenavond was het alweer tijd voor een nieuwe editie van Rebel Rebel in de Charlatan, wat betekent dat er ook weer een mooie Belgische band stond geprogrammeerd. De geluksvogels van deze editie waren de mannen van Wooly Mammoths. Ondertussen bereikten ze al heel wat in de Belgische muziekscène en onlangs brachten ze hun nieuwe single “Water Slide” uit, die het tot in de playlist van Studio Brussel heeft geschopt. We keken hier enorm naar uit, maar keerden toch licht ontgoocheld terug richting huis.

Op het moment dat de band het podium komt opgewandeld, staat de Charlatan nog niet vol. Dit belemmert de mannen niet om heel energiek en met het nodige enthousiasme aan hun set te beginnen. De zanger lijkt er zin in te hebben en wij vrezen nu al voor de krampen in z’n kuiten, aangezien hij constant op z’n tippen staat te wiebelen.

Wat ons meteen opvalt, is dat de band over hele sterke songs beschikt. Het tweede nummer van de avond brengt een echte Tame Impale vibe naar boven, maar daar lijkt het publiek maar weinig van onder de indruk te zijn, heel onterecht als je het ons vraagt. Frontman Sean lijkt dan ook nog eens expert te zijn in het betoveren van z’n gitaar, aangezien hij een resem aan leuke, aanstekelijke gitaarrifjes op het publiek katapulteert.

Het gevaar van effecten op de vocalen, is dat de stem kan verdrinken in z’n eigen geluid. Spijtig genoeg was dit gisteren ook het geval. Op bepaalde momenten is de stem van frontman Sean amper te horen, doordat deze wordt verdrongen door de bombastische geluidsmuur die de drummer produceert. Dit is best wel jammer, aangezien hij op de plaat heel krachtig klinkt en de nummers een extra portie stuwkracht verschaft.

Het hoogtepunt van de avond is wanneer de band “Water Slide” inzet. Een heel sterke single, die toont tot wat de band allemaal in staat is. Het nummer beschikt over een heel aanstekelijk refreintje en dit komt live heel goed tot z’n recht. Laat ze dit nummer in een overvolle tent op Pukkelpop spelen en het dak gaat eraf. Als we jullie één tip mogen geven, stem dit nummer alstublieft zo hoog mogelijk in de Afrekening van Studio Brussel want België heeft nood aan nummers zoals deze.

Zodra “Water Slide” voorbij is, zakt alles precies een beetje in elkaar. De stem is nu nog amper te horen en dat is echt wel heel spijtig. De mixing in de zaal is misschien ook niet echt optimaal, maar daar kunnen de jongens van Wooly Mammoths uiteraard niets aan doen. Het lijkt wel alsof er een muur tussen de band en het publiek staat, wat ervoor zorgt dat alles nogal dof en chaotisch overkomt.

We kunnen besluiten dat de band enorm goed klinkt op plaat, maar live iets minder strak en krachtig overkomt. Er moet zeker nog wat gewerkt worden aan de live performance, maar dat zien we ongetwijfeld goed komen. De mensen die Wooly Mammoths eens live willen zien, twijfel niet en ga gerust eens een kijkje nemen!

23 maart 2017

About Author

Thibault Vander Donckt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief