Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Alpha Whale – “Dine With Satan”

Na de overdosis zon van de voorbije week kijken we al reikhalzend uit naar de zomer. Met de release van Alpha Whale’s nieuwste single “Dine With Satan” doen we daar nog een schepje bovenop. Na hun sterke self-titled debuutplaat in 2015 trekt het viertal uit Oostende en Brugge opnieuw de kaart van de licht psychedelische surfrock. Al valt er ook een licht snuifje garagerock te bespeuren.

De kleurijke gitaarmelodieën doen ons wegdromen naar verre stranden en cocktails. Door de donkere lyrics verschijnt er wel een klein wolkje voor de zomerzon maar een pretbederver kunnen we het zeker niet noemen. Deze combinatie maakt het geheel wat manisch depressief maar zeker even origineel. Als “Dine With Satan” een voorbede is voor plaat nummer twee “O.k Sunshine”, die uitkomt op 17 april, zijn wij alvast tevreden.

23 maart 2017

About Author

Simon Van Herzele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief