Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (14 mei – 20 mei)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week veel comebacks: Madonna, Backstreet Boys, Prince, Christine and the Queens en The Kooks. Maar ook kunstig nieuws over Anton Corbijn en North West Walls.

Backstreet Boys zijn terug

De 90s boyband bekend van hits als “Everybody” en “I Want It That Way” verraste vriend en vijand deze week met een nieuwe single “Don’t Go Breaking My Heart”. Het was van 2013 geleden dat het vijftal nog muziek uitbracht en de boyband (of ondertussen manband?) plant dan ook een negende album uit te brengen. In de videoclip voor de nieuwe single dansen de vijf jongens nog steeds synchroon. Fans, die ondertussen ook een jaartje ouder zijn, zien de reünie alvast volledig zitten.

Prince komt terug in 2019

Tidal, de streamingservice van Jay-Z, heeft de rechtszaak gewonnen van de erfgenamen van Prince en zal in 2019 een album met onuitgebrachte songs publiceren. Het zal eerst 14 dagen exclusief op Tidal te horen zijn en daarna verkrijgbaar zijn als download en fysieke LP. De songs komen allemaal uit ‘The Vault’, een kluis waar de erfgenamen van Prince na zijn dood nog duizenden opnames hebben teruggevonden. Tidal zal wel uit z’n pijp moeten komen want deze week kwam de streamingsdienst ook in slechtere daglicht te staan. Na de fraude rond luistercijfers, staat Tidal nu ook achter op facturen naar platenlabels.

Queen keert terug via het witte doek

De eerste trailer voor de biopic Bohemian Rhapsody werden deze week online gezet. In de film zien we hoe Queen zich voorbereidt op hun Live Aid concert in 1985. Acteur Rami Malek neemt de rol én het gebit van Freddie Mercury voor z’n rekening. Criticasters drukten meteen na de release van de trailer hun ongenoegen uit over de film: ‘Waarom het verhaal stoppen voor z’n dood?’ ‘Een levensbedreigende ziekte, noem het gewoon wat het is, AIDS’ ‘Een gemiste kans om HIV bespreekbaar te maken.’ Of de film Mercury’s extravagante leven genoeg én op een correcte manier in de verf zal zetten, kunnen we zelf ontdekken vanaf 2 november in de bioscoop.

Kunstzinnige containers keren terug naar Rock Werchter

Voor de liefhebbers van kunst op muziekfestivals heeft Rock Werchter ook dit jaar weer wat te bieden. North West Walls, het street art festival, zal deze zomer aan zijn vijfde editie toe zijn. De containerconstructie krijgt dan ook weldra een nieuw laagje verf van een reeks internationale kunstenaars, geselecteerd door curator Arne Quinze. Na de onthulling tijdens Rock Werchter blijven de kunstwerken van Bik Ismo (Puerto Rico), Joram Roukes (Nederland), Adele Renault (België), Mantra (Frankrijk), Mohamed L’Ghacham (Marokko/Spanje) en Hyuro (Argentinië) nog een jaar te bewonderen in het festivalpark.

Gentse band Alpha Whale keert voorlopig niet terug

Alpha Whale is een kwartet van bezige bijtjes. De Gentse psychband houdt het daarom ook even voor bekeken om het leven en andere (solo)projecten voorrang te geven. Zo zal drummer Bert volgend seizoen te zien zijn als redacteur en tv-gezicht bij De Ideale Wereld. Gisteren traden ze voor het laatste op in De Zwerver. Het is nog niet geweten of Alpha Whale ooit terugkeert als band, maar ze laten wel een prachtig palmares achter met optredens op: Eindhoven Psych Lab, Microfestival, Boomtown, Karma Hotel, Leffingeleuren, Incubate, Rock Zerkegem, Charlatan en de Cactus Club.

Madonna teast een terugkeer

Het is ondertussen al drie jaar geleden dat Madonna nog muziek uitbracht. De Queen of Pop poste deze week een foto op Instagram die wel erg doet denken aan een albumhoes of cover. Het onderschrift leest: ‘That I never Learned………….Coming Soon!’ gevolgd door een reeks muzikale emoji’s. In de foto is ook producer Mirwais getagd, die met Madonna werkte voor “Music”. Gezien de diva wel vaker een pauze van drie jaar neemt tussen twee albums, is de kans groot dat ze snel iets van zich laat horen.

Christine and the Queens keert terug in een andere gedaante

Diezelfde Madonna was een inspiratie voor de Franse Christine and the Queens. Na haar aankondiging dat ze in Vorst Nationaal komt optreden, is er nu ook een nieuwe single. Christine noemt vanaf nu bovendien Chris. Dat liet ze via Instagram weten en vertelde ze ook op Studio Brussel. “Chris? C’est moi. C’est moi maintenant. Chris heeft zeker iets van Madonna uit de jaren ’90. Ik hou van dat machokantje.” Ook The Kooks zijn terug met nieuw werk en een nieuw album. Wil je in de toekomst op de hoogte blijven van al die nieuwe releases? Volg dan zeker onze Spotify-lijst.

Anton Corbijn stelt tentoon in Antwerpen

De Nederlandse Anton Corbijn is misschien wel een van de bekendste muziekfotografen. Zijn beelden van onder andere U2, The Rolling Stones, Depeche Mode, R.E.M. en Nick Cave komen vele muziekliefhebbers bekend voor. Deze zomer moet hij de grote publiekstrekker van Antwerp Photo worden. Zijn solotentoonstelling “Anton 1-2-3-4” met nooit eerder getoonde foto’s is één van de vier exposities op de eerste editie van het fotofestival. Eind juni komt de man ook langs voor een lezing. Meer info via Antwerpphoto.be.

The Weeknd gooide een album in de vuilbak omwille van Selena Gomez

We kennen The Weeknd als een zeer emotionele rapper. Door Time Magazine werd hij deze week verkozen als een van de ‘Next Generations Leaders’ in een interview met het magazine vertelde de rapper dat hij bijna een heel ander album uitbracht in plaats van het dramatische My Dear Melancholy. Ik had een heel ander album geschreven, wat totaal iets anders was omdat het in een andere periode van mijn leven is geschreven. Het was heel upbeat en mooi.’ Die liedjes, die hij schreef tijdens z’n relatie met Selena Gomez, zullen nooit het daglicht zien. ‘Luisteraars zullen ze nooit te horen krijgen.’

Ex-vriend van Ariana Grande Mac Miller gearresteerd

Van break-ups gesproken. Mac Miller zit duidelijk nog in zak en as na de zijne met Ariana Grande twee weken geleden, het koppel was tw jaar samen. Donderdag werd Miller gearresteerd voor rijden onder invloed en vluchtmisdrijf. In de nacht van woensdag op donderdag reed hij een elektriciteitspaal omver in San Fernando Valley. Een getuige zag hem en z’n vrienden het op een lopen zetten. Even later stond de politie voor zijn deur en werd hij in de boeien geslagen en kreeg een borgsom voorgeschoteld van 15.000 dollar.

John Travolta steelt de show naast 50 Cent in Cannes

We weten allemaal dat John Travolta een dansje kan placeren. In Cannes vierde hij deze week de veertigste verjaardag van Grease en stelde hij zijn nieuwste film ‘Gotti’ voor. Op de afterparty moest Pitbull de soundtrack voorstellen, maar die stuurde een ziektebriefje. Rapper 50 Cent verscheen dan maar op het toneel en Travolta kon zich niet inhouden op het podium te stappen en mee te dansen. ‘Als 50 Cent twintig uur reist om hier te zijn, is dit het minste wat ik kon doen.’ De video leverde meteen een heleboel views op.

https://twitter.com/50cent/status/996542090225094656

Alle comebacks die er deze week waren alsook alle andere nieuwe singles kan je terugvinden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…
InstagramLiveRecensies

Queen + Adam Lambert @ Sportpaleis: Kroon op het werk

Eerder deze week nog The Rolling Stones en Sting en gisterenavond Queen… Het regent tegenwoordig levende legendes in ons land. Nu ja,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.