AlbumsRecensies

Pulled Apart By Horses – The Haze (★ ★ ★ ★ ½): Rock ‘n’ Roll leeft.

Eindelijk is hij daar, het nieuwe album The Haze van de Leedse rockers Pulled Apart By Horses. Na de vier geweldige singles “The Big What If”,  “The Haze”,  “Hotel Motivation” en “Dumb Fun” waren de verwachtingen hoog. En scoren doen ze zeker met dit album. Verrassend genoeg begint het dan ook met de drie eerstgenoemde singles waarin ze zich op lyrisch vlak weer bewijzen. Met “I pray to my own toilet bowl that I won’t be swallowed whole” in “The Big What If” toveren ze, tussen het losgaan op deze geweldige nummers door, een glimlach op je gezicht, als die nog niet aanwezig was natuurlijk.

Het is natuurlijk heel riskant om een album te openen met bijna alle singles, maar al snel merk je dat eigenlijk elk nummer van zo’n hoge kwaliteit is dat het een single kan zijn. “Prince Of Meats” en “Neighbourhood Watch” zijn beiden Rock’N’Roll nummers van de bovenste plank, gevolgd door de iets meer poppy song “Lamping”, die een beetje rust brengt. Hoewel de songs “Flash Lads”,  “Moonbather” en “What’s Up Dude?” al nummers zeven, acht en negen van dit album zijn, wil je absoluut niet dat het hier eindigt.

De plaat blijft je vasthouden en je krijgt het ene na het andere pareltje voorgeschoteld. Na het korte maar krachtige “Brass Castles” volgt het stevige meesterwerk “My Evil Twin”, dat met een vet gitaarrifje, geweldige vocals en een catchy refrein vast en zeker één van de hoogtepunten van dit album mag genoemd worden. Afsluiten wordt er op een waardige manier gedaan met de laatste single “Dumb Fun”, waarbij de mannen van PABH voor een laatste keer alles geven.

Dit album is hét bewijs dat Rock nog niet dood is en brengt ons twaalf kleppers van formaat die nog een hele tijd op repeat gaan staan. Wie hen live aan het werk wil zien, moet op 19 april afzakken naar VK Concerts in Brussel.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

In memoriam Shelter en Wablief?!: Onze beste herinneringen

Op woensdag 10 mei kondigde Pukkelpop een lading nieuwe namen aan voor het festival, maar vraag ons niet wie er de line-up…
LiveRecensies

Pulled Apart By Horses @ VK Concerts: Bloederig en speels

Zo nu en dan zijn er ferme concerten te zien in VK Concerts. Op 18 april was dat er één van Pulled…
Filmpje van de week

Filmpje van de week: 23 - 29 januari 2017

Het jaar heeft zich al volledig op gang getrokken en dat is te merken aan de vele sterke filmpjes deze week. We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.