Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pulled Apart By Horses – “Sleep In Your Grave”

Pulled Apart By Horses had geen debuutalbum nodig om een trouwe fanbase bij elkaar te scharen. De Britse alternatieve rockband uit Leeds werd gevormd in 2008 en bouwde dankzij intense optredens, waarbij af en toe wel eens een bandlid gewond raakte, meteen een sterke livereputatie op. Debuutplaat Pulled Apart By Horses kwam pas twee jaar later en met die langspeler op zak, mocht de band al meteen mee op tour als voorprogramma van Muse. Na Tough Love (2012) gingen de Britse rockers zelf op tournee, die ze volledig uitverkocht hadden, en ook met hun derde en vierde langspelers bevestigden ze hun stevige rockgehalte. Ondertussen kondigde de groep zijn vijfde studioalbum Reality Cheques aan, waar “Sleep In Your Grave” alweer de derde single van is.

Eind mei nam Pulled Apart By Horses nog afscheid van gitarist James Brown, waardoor Rob Lee, die eerder basgitaar speelde voor de groep, nu de gitaar in handen neemt. Owen Griffiths, voormalig lid van het Leedse Blacklisters, speelt op zijn beurt als gast op de bas en dus is Reality Cheques het eerste album in de nieuwe opstelling van PABH. Bovendien besloten ze op de nieuwe langspeler voor een ‘less is more’-aanpak te gaan, wat ook te horen is op “Sleep In Your Grave”. Zo horen we niet meer de herrie van duellerende gitaren, maar krijgen we een uitgediepte sound voorgeschoteld waarin elk instrument zijn eigen plekje krijgt. Het nummer lijkt minder hectisch, maar toch bewijzen de Britten dat ze ook zo nog even vurig en gewelddadig kunnen klinken als tevoren. Vanaf het begin wordt hevig tekeer gegaan op de gitaren en drums, waarna Hudsons ruige stem ons om de oren slaat. De single duurt slechts een tweetal minuten, maar aan kracht en energie ontbreekt het zeker en vast niet.

Reality Cheques komt uit op 30 september 2022 via Alcopop! Records.

Facebook / Instagram / SoundCloud / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Muzieknieuwtjes

In memoriam Shelter en Wablief?!: Onze beste herinneringen

Op woensdag 10 mei kondigde Pukkelpop een lading nieuwe namen aan voor het festival, maar vraag ons niet wie er de line-up…
LiveRecensies

Pulled Apart By Horses @ VK Concerts: Bloederig en speels

Zo nu en dan zijn er ferme concerten te zien in VK Concerts. Op 18 april was dat er één van Pulled…
AlbumsRecensies

Pulled Apart By Horses - The Haze (★ ★ ★ ★ ½): Rock 'n' Roll leeft.

Eindelijk is hij daar, het nieuwe album The Haze van de Leedse rockers Pulled Apart By Horses. Na de vier geweldige singles “The Big…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.