Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Norgren – “Potatis”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Norgren – “Potatis”

Daniel Norgren is een bezige bij, zo blijkt ook nu weer. De Zweedse troubadour laat nooit langer dan twee jaar op nieuw werk wachten. In 2015 bracht hij zelfs twee platen uit, Alabursy en The Green Stone, beiden uitblinkers in eenvoud en weemoedigheid.

Zonder veel poespas deelde Norgren deze morgen een merkwaardige nieuwe single met ons. “Potatis” heeft niet veel om het lijf. Geen lo-fi blues en ook geen ondergesneeuwde ballad deze keer, maar onderkoelde folk ambient. We horen enkel een orgel, en daarboven kloppende geluiden van wat doet denken aan een traag doordenderende trein of oude, door stoom aangedreven weefgetouwen. De begeleidende beelden (het nummer werd enkel op Youtube gepubliceerd en zal op geen enkele cd uitgebracht worden) versterken de suggesties van ontbering en kilte; zwart-witfoto’s van verlaten stallen op het Zweedse platteland, dreigende naaldbossen op de achtergrond.

Dat wordt wennen voor fans van het eerste uur. Een Scandinavische crimi op zaterdagavond slaagt er beter in ons op te beuren. Daniel, vriend, kom gewoon terug bij het kampvuur zitten en zing nog eens een lied over de heimwee naar je jeugd of een verloren liefde. Dan zullen wij je vertellen hoe mooi het klinkt en dat het allemaal niet zo erg is.

Beluister ook The Streams, de single die eind februari op Youtube gezet werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.