Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vive La Fête – “You Can Sleep In My Bed”

Wat te verwachten van de nieuwe single van Vive la Fête? Hun laatste longplayer werd slechts lauw onthaald (werd 2013 eigenlijk wel onthaald?), en Nuit Blanche blijft – op een paar tracks na – nog steeds hun boeiendste werk to date. Doorgaans krijgen we van het duo dansbare electropop, straight outta the eighties, waar de synths, zware basgitaar en filterbank Koning zijn.

Deze keer niet dus. De eerste paar tellen krijgen we een elektrische pianogroove die op het eerste gehoor doet denken aan St Germain of Todd Terje. Wat later komt daar de stem bij van Pynoo, die voor één keer niet als een kettingroker klinkt. Die stem doet wat de titel ons belooft. Vive la Fête wil ons duidelijk mee naar bed krijgen. De band doet dit deze keer niet met Pynoo’s heerlijk brakke Frans of door haar jolig rondhuppelen, nee het zijn hitsige hi-hats en jazzy grooves die ons aan het einde van het nummer vergezellen. Ergens voorbij de eerste helft van de song wordt Pynoo eventjes afgelost door een leutig synthesizer-deuntje, en misschien maar goed ook. Men kan ons ook maar zoveel keer toefluisteren dat we mee in bed mogen kruipen, zonder dat het opdringerig wordt.

De woorden ‘degelijk’ en ‘verdienstelijk’ schieten ons te binnen. En ook wel ‘aangenaam verrast’. Het is een nummer dat je verwacht tegen te komen tijdens het shoppen in die ene hippe winkelketen. Met You can sleep in my bed krijgt Vive la Fête ons nog niet mee tussen de lakens, maar we betreden toch al de kamer. Wij zijn alvast benieuwd welke andere plaagstoten Pynoo en co nog voor ons in petto hebben.

 

Facebook / Twitter / Website

Related posts
AlbumsRecensies

Vive La Fête - Destination Amour (★★★½): Het verlaten pad teruggevonden

Net als het iedereen betaamt, maakten Els Pynoo en Danny Mommens, muzikaal koppel en al 21 jaar lang Vive La Fête, dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.