Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fernant Zeste – “Orange Monkey Blues”

Fernant Zeste is het alter ego van de Welse singer-songwriter Jonathan Scheerlinck. Al jaren schuimt Fernant gewapend met dikwijls enkel een gitaar en zijn stem menig podium in België en Duitsland af. Wie hem al live aan het werk zag, weet waarom Fernant Zeste een waarde is in de Gentse singer-songwriterscène.

Fernant speelt echter niet altijd solo, zo kroop hij voor zijn volgend album lost (release op 19 maart) de studio in samen met Tom De Wulf en Olivier Vander Bauwede die hem begeleidden op drums en mondharmonica. Wij luisterden naar het nummer “Orange Monkey Blues” dat naar eigen zeggen niet over Donald Trump gaat.

Dat Fernant een dijk van een bluesgroove op poten kan zetten valt niet tegen te spreken. Het nummer begint met een ZZ-topgroove waarin meteen duidelijk wordt dat dit een plaat met klasse is. Een mooi samenspel tussen een zwevende mondharmonica en strakke drums zijn hier de basis voor een plaat van formaat. Voeg daarbij de bluesy gitaarlijn en de warme vocals van Fernant en je krijgt een bluesplaat van formaat. We kijken alvast uit naar het volledige album!

 

Facebook//Reverbnation//Release

 

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.