Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fernant Zeste – “Orange Monkey Blues”

Fernant Zeste is het alter ego van de Welse singer-songwriter Jonathan Scheerlinck. Al jaren schuimt Fernant gewapend met dikwijls enkel een gitaar en zijn stem menig podium in België en Duitsland af. Wie hem al live aan het werk zag, weet waarom Fernant Zeste een waarde is in de Gentse singer-songwriterscène.

Fernant speelt echter niet altijd solo, zo kroop hij voor zijn volgend album lost (release op 19 maart) de studio in samen met Tom De Wulf en Olivier Vander Bauwede die hem begeleidden op drums en mondharmonica. Wij luisterden naar het nummer “Orange Monkey Blues” dat naar eigen zeggen niet over Donald Trump gaat.

Dat Fernant een dijk van een bluesgroove op poten kan zetten valt niet tegen te spreken. Het nummer begint met een ZZ-topgroove waarin meteen duidelijk wordt dat dit een plaat met klasse is. Een mooi samenspel tussen een zwevende mondharmonica en strakke drums zijn hier de basis voor een plaat van formaat. Voeg daarbij de bluesy gitaarlijn en de warme vocals van Fernant en je krijgt een bluesplaat van formaat. We kijken alvast uit naar het volledige album!

 

Facebook//Reverbnation//Release

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.