Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fernant Zeste – “Orange Monkey Blues”

Fernant Zeste is het alter ego van de Welse singer-songwriter Jonathan Scheerlinck. Al jaren schuimt Fernant gewapend met dikwijls enkel een gitaar en zijn stem menig podium in België en Duitsland af. Wie hem al live aan het werk zag, weet waarom Fernant Zeste een waarde is in de Gentse singer-songwriterscène.

Fernant speelt echter niet altijd solo, zo kroop hij voor zijn volgend album lost (release op 19 maart) de studio in samen met Tom De Wulf en Olivier Vander Bauwede die hem begeleidden op drums en mondharmonica. Wij luisterden naar het nummer “Orange Monkey Blues” dat naar eigen zeggen niet over Donald Trump gaat.

Dat Fernant een dijk van een bluesgroove op poten kan zetten valt niet tegen te spreken. Het nummer begint met een ZZ-topgroove waarin meteen duidelijk wordt dat dit een plaat met klasse is. Een mooi samenspel tussen een zwevende mondharmonica en strakke drums zijn hier de basis voor een plaat van formaat. Voeg daarbij de bluesy gitaarlijn en de warme vocals van Fernant en je krijgt een bluesplaat van formaat. We kijken alvast uit naar het volledige album!

 

Facebook//Reverbnation//Release

 

4 maart 2017

About Author

Yolan Devriendt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief