Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Minke – “Gold Angel”

Bij sommige debuutsingles heb je meteen een goed gevoel. Je weet dat het goed zit en dat het debuut boordevol potentieel zit. Zo ook bij Minke uit Londen. De dame brengt met “Gold Angel” een engelenzang uit. De hulp die ze voor het debuut kreeg, is niet de minste. Rory Andrew (Two Door Cinema Club) producete het geheel terwijl Paul Garred van The Kooks meeschreef aan de song. Het resultaat is een unieke cocktail van alternatieve rock en R&B met een zwoele insteek.

Met enkel haar stem en een synth in de achtergrond zet ze de song in waarmee het meteen doet denken aan London Grammar, The XX of Lianna La Havas. Wanneer er zich een gitaar in het geheel mengt, heeft dit een zeer specifieke functie. Het verzorgt de kracht waarmee de song verder kan. Een arrangement die zeker een meerwaarde geeft aan “Gold Angel” en de song als het ware draagt. De song barst nooit echt uit zijn voegen maar je voelt wel een bepaald zelfvertrouwen en ook de hoop stijgt met de seconde. Minke weet zich van bij het begin te nestelen in een nest vol goeie muzikanten, zo hebben we het graag.

Facebook / Twitter

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Happy Customers"

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

Romy @ Botanique (Orangerie): Club Mid Air

We schrijven 11 oktober 2009. De dan rijzende ster The xx stelt zijn zelfgetitelde debuutplaat voor in de Rotonde van de Botanique….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.