Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Steady Holiday – “Terror”

Vorig jaar wist Steady Holiday, het project rond de Amerikaanse Dre Babinski, te verrassen met het debuutalbum Under The Influence. Op deze plaat nodigde ze ons uit om haar fantasiewereld in te duiken. Het was een duik die we tot het diepe konden maken dankzij de vele gelaagde pareltjes die we hier terugvonden. Helaas bleef dit album in onze contreien onder de radar. Tijd om daar verandering in te brengen! Met haar single “Terror”, die zal verschijnen op een nieuwe EP in april, speelt Steady Holiday kort op de bal.

Deze single breit een vervolg op de kenmerkende sound van Steady Holiday. Allerlei invloeden worden duchtig gecombineerd, gewikt en gewogen om vervolgens een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Er heerst een spookachtige factor die uitgespeeld wordt met ijzige synths en galmende gitaarlijntjes die zich doorheen de massa dwingen. Zodra de ritmesectie zich volledig ontplooit, komt de grootsheid en serieux uit jazzy popnummers van de jaren ’60 om de hoek loeren. Het is een psychedelische mix die terug doet denken aan bijvoorbeeld Broadcast. In tegenstelling hiervan weet Steady Holiday dankzij haar eigen insteek een frisser geluid te bereiken.

Deze breed uitgewerkte sound is het perfecte canvas voor Dre’s zacht gezongen en abstracte teksten over angst. Die inhoud wordt op mysterieuze wijze gepresenteerd wat veel ruimte creëert voor de luisteraar. Zelf verklaart ze echter dat “Terror” over de huidige situatie in de Verenigde Staten gaat.

Deze single is alvast een goede introductie voor wie nog niet bekend is met dit project. Voor de fans is het alvast interessant materiaal in afwachting van de nieuwe EP.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Loma – Don’t Shy Away (★★★★): Koortsige droommuziek

Sommige groepjes beginnen als zijproject, maar blijken zo succesvol – creatief of commercieel – dat de betrokken muzikanten beslissen er iets blijvenders…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Leah Rye - "All I Got"

In de dromerige wereld van Leah Rye voeren mysterie en melancholie het hoogste woord. De Nederlandse zangeres vertaalt haar verbeelding in duistere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ryan Woods – “Bad Texter”

In onze hedendaagse muziekscene horen we niet meer van veel muzikanten dat ze geadopteerd zijn. Vroeger hadden we supersterren zoals Eric Clapton…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.