Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns – “Daughter”

Dat Kids With Buns de hoge verwachtingen stilaan aan het inlossen is, moge duidelijk zijn. Het duo speelde de afgelopen weken een aantal zeer verdienstelijke shows in onder andere Maastricht en Eindhoven, en liet het publiek massaal met een glimlach de zaal verlaten. Tijdens deze optredens gaven de dames reeds aan dat er nieuw materiaal op komst is. Met “Daughter” lossen ze hun eerste nieuwe single en het is meteen het meest uptempo nummer uit de catalogus van het tweetal.

Live wordt Kids With Buns intussen al een tijdje ondersteund door een band, waardoor de vaak breekbare muziek van wat meer kracht wordt voorzien. Die kracht horen we ook terug op “Daughter”, dat aftrapt met een uptempo beat en zonnig klinkende gitaren. Dat het nummer vrolijk en warm klinkt, staat in schril contrast met de inhoud van het lied. Het gaat over het niet kunnen waarmaken van verwachtingen die anderen van ons hebben en de moeizame momenten die dit oplevert. Amber Piddington krijgt alle ruimte om haar gitaarskills te tonen, terwijl Marie Van Uytvanck ons met haar warme stemgeluid wederom even laat wegdromen naar een plek waar problemen niet bestaan. Kids With Buns bewijst nog maar eens dat het lekker bezig is en dat het steeds grotere zalen zal vullen in de toekomst, lijkt slechts een formaliteit.

“Daughter” maakt meteen ook deel uit van het debuutalbum van Kids With Buns. En bij die plaat horen meteen ook twee releaseshows: op 7 december in de Ancienne Belgique en op 14 december in De Helling in Utrecht. Verder staat het duo nog op verschillende plekken zoals Breda, Brugge en Leiden. Meer info en tickets kan je hier terugvinden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LEISURE - "Above Me"

Wie nog afkoeling zoekt voor de bloedhete avonden de komende tijd, heeft met de nieuwe single van LEISURE sowieso een ontspannende cocktail…
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.