Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Home Is A Feeling”

Soms moet je twintig jaar wachten en soms een dag. Ride gaat gewoon verder op hun elan en nadat ze eergisteren “Charm Assault” uitbrachten, kwamen ze gisteren met “Home Is A Feeling”. Als het aan dit tempo doorgaat, hebben we tegen volgende week hun nieuwe plaat gehoord. Ook bij deze single heeft Andy Bell enkele woorden klaar voor ons, sympathieke kerel.

Out of all the new songs “Home Is A Feeling” comes closest to the early Ride sound. We felt comfortable going vintage on this tune because the album we are making has a pretty broad sonic scope. It’s a short and sweet, melodic tune, with stacked harmonies, reverbed-out guitars, slowed down drums, and a huge distorted bass sound. Erol [Alkan, producer] put his sage-scented electronic wizards hat on to sample up some of our harmonies and make them into a synthesiser preset, which we ended up using on this and some of the other tunes too. We wanted this song to sound jet lagged, so everything on it was recorded with varispeed, either faster or slower than real time. It’s like 1966 Beatles meets 1988 MBV… in other words, Ride.

Terwijl “Charm Assault” duidelijk catchy gitaarlijnen en een krachtige zangpartij heeft, keren ze met “Home Is A Feeling” terug naar hun roots. Na een rustig opbouwende intro valt de in reverb gedrenkte, zweverige stem in. De andere kenmerken zoals een down tempo drum en distortion op de bass, kunnen uiteraard niet ontbreken. Het is dan ook een ideaal nummer om bij weg te dromen en je op een andere planeet te wanen.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

23 februari 2017

About Author

LP


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief