Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single At The Drive In – “Incurably Innocent”

At The Drive In, post-hardcore pioniers uit Texas, kondigden in december aan dat ze voor het eerst sinds 2000 met een nieuw album naar buiten zouden komen, in • ter a • li • a genaamd. Voor de productie werkten ze samen met Rich Costey (die eerder al met Muse, Sigur Ros en Biffy Clyro de studio indook). De band is sinds 2012 weer actief na een break in 2001, enkele maanden na het uitbrengen van laatste langspeler Relationship Command. Dat album vormt voor velen een mijlpaal in de post-hardcore scene, voor anderen zelfs in rockgeschiedenis. Tevens was het voor At The Drive In de doorbraak bij het wereldwijde publiek, nadat ze voordien lang in de underground vertoefden.

Na de eerste single “Governed By Contagions” lossen ze nu een 2de single voor hun nieuwe album: “Incurably Innocent”. Zanger Cedric Bixler-Zavala omschrijft de single als ‘een nummer over seksueel misbruik en daar eindelijk over uit kunnen komen’, wat ook blijkt uit de tekst van het nummer. Het nummer wordt ook voorzien van een lyric video waarin een hele reeks getekende roofdieren en hun “prooien” worden afgebeeld.

Drummer Tony Hajjar hitst het nummer op met rollende drumpartijen, terwijl vocals en gitaren de hoogte ingaan met scherpe en solide uithalen. In die vocals blijft Bixler-Zavala zijn eigenzinnige zelf, met een tekst waarin hij woorden gebruikt als nieuwe, zelf uitgevonden synoniemen. Kijk maar naar ‘Mannix the fixer to sage the ghosts’: Eddie Mannix was een zogenaamde fixer, iemand die het imago van Hollywoodsterren beschermde en sappige details over hun leven zo goed en zo kwaad als mogelijk verborgen hield. Enkele luisterbeurten later kunnen we besluiten dat “Incurably Innocent” na de eerste single van Inter Alia opnieuw een goed gefundeerd nummer is, dat je als luisteraar geruststelt: At The Drive In is volledig terug, en ze klinken niet alsof ze lang onder het stof hebben gelegen! Wij zijn erg nieuwsgierig naar de rest van het album!

in • ter a • li • a komt uit op 5 mei, en Bixler-Zavala, Hajjar en co zijn later dit jaar bij ons te bezichtigen op de weide van Pukkelpop in Kiewit.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop organiseert gloednieuw festival HEAR HEAR! met Editors, Liam Gallagher, Pixies, Wolf Alice en veel meer!

We zijn nog maar net bekomen van de fantastische line-up die Pukkelpop ons vorige week voorschotelde, of daar is het festival alweer…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.