Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single At The Drive In – “Incurably Innocent”

At The Drive In, post-hardcore pioniers uit Texas, kondigden in december aan dat ze voor het eerst sinds 2000 met een nieuw album naar buiten zouden komen, in • ter a • li • a genaamd. Voor de productie werkten ze samen met Rich Costey (die eerder al met Muse, Sigur Ros en Biffy Clyro de studio indook). De band is sinds 2012 weer actief na een break in 2001, enkele maanden na het uitbrengen van laatste langspeler Relationship Command. Dat album vormt voor velen een mijlpaal in de post-hardcore scene, voor anderen zelfs in rockgeschiedenis. Tevens was het voor At The Drive In de doorbraak bij het wereldwijde publiek, nadat ze voordien lang in de underground vertoefden.

Na de eerste single “Governed By Contagions” lossen ze nu een 2de single voor hun nieuwe album: “Incurably Innocent”. Zanger Cedric Bixler-Zavala omschrijft de single als ‘een nummer over seksueel misbruik en daar eindelijk over uit kunnen komen’, wat ook blijkt uit de tekst van het nummer. Het nummer wordt ook voorzien van een lyric video waarin een hele reeks getekende roofdieren en hun “prooien” worden afgebeeld.

Drummer Tony Hajjar hitst het nummer op met rollende drumpartijen, terwijl vocals en gitaren de hoogte ingaan met scherpe en solide uithalen. In die vocals blijft Bixler-Zavala zijn eigenzinnige zelf, met een tekst waarin hij woorden gebruikt als nieuwe, zelf uitgevonden synoniemen. Kijk maar naar ‘Mannix the fixer to sage the ghosts’: Eddie Mannix was een zogenaamde fixer, iemand die het imago van Hollywoodsterren beschermde en sappige details over hun leven zo goed en zo kwaad als mogelijk verborgen hield. Enkele luisterbeurten later kunnen we besluiten dat “Incurably Innocent” na de eerste single van Inter Alia opnieuw een goed gefundeerd nummer is, dat je als luisteraar geruststelt: At The Drive In is volledig terug, en ze klinken niet alsof ze lang onder het stof hebben gelegen! Wij zijn erg nieuwsgierig naar de rest van het album!

in • ter a • li • a komt uit op 5 mei, en Bixler-Zavala, Hajjar en co zijn later dit jaar bij ons te bezichtigen op de weide van Pukkelpop in Kiewit.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

24 nieuwe namen voor Pukkelpop, met onder meer STIKSTOF, The Reytons en STAKE!

We hebben er bijna twee maanden op moeten wachten, maar vandaag steekt Pukkelpop toch nog eens zijn neus aan het venster. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.