LiveRecensies

Few Bits @ AB Club: Imponeren en ontroeren met het nodige enthousiasme

LiveRecensies

Few Bits @ AB Club: Imponeren en ontroeren met het nodige enthousiasme

Gisteren speelde Few Bits in de super gezellige AB club te Brussel. Jammer genoeg zorgde dit niet voor een massale volksverplaatsing richting de AB, maar dit belemmerde de band niet om een keistrakke show te spelen. De Belgische band rond frontvrouw Karolien Van Ransbeeck wist gisteren zowel te imponeren als te ontroeren en dit met het nodige enthousiasme. Few Bits, zo internationaal klonk een Belgische band nog nooit.

Ondertussen is de zaal volgelopen maar wat opvalt is dat er hier en daar nog wat lege plekken te bespeuren zijn. Jammer, een band zoals Few Bits verdient een tot de nok gevulde zaal. Onder een nogal ingetogen applausje komt de band het podium opgewandeld en starten ze meteen met het wondermooie “Sweet Warrior”, een nummer dat ieder Belgisch radiostation enkele jaren geleden nog grijs draaide.

Het tweede nummer “Chasing Rainbows” kinkt live wat melancholisch en komt eigenlijk heel natuurlijk over. Het lijkt alsof Karolien totaal geen moeite hoeft te doen om de hogere, hese tonen te bereiken. De zaal kleurt ondertussen blauw en dit zorgt voor een heel gezellige sfeer. “Big Sparks” zorgt voor het eerste ‘Kippenvelmomentje” van de avond. ‘It was the sun’, klinkt het en op het moment dat deze woorden door de gigantische klankkasten weerklinken, krijg je het gevoel dat de zon eventjes goeiedag komt zeggen in de AB Club.

Zo bouwt de show rustig verder op als een soort van rollercoaster. Het gaat qua emotie op en neer en rustige songs zoals “Days”, “Starry Eyed” en “Shell” worden afgewisseld met opgewekte, uptempo nummers zoals “Anyone Else” en “The Wolves”. We willen hier dan ook nog even uitgebreid de tijd nemen om de gitarist uiterst rechts op het podium te feliciteren met z’n dansmoves. Deze man heeft enthousiasme in overvloed en dit maakt alles zeer aangenaam om naar te kijken.

Alsof er nog geen zon genoeg was vanavond in de AB club, doet Few Bits er nog een schepje bovenop met een nummer zoals “Summer Sun”. Het openingsnummer van hun tweede album Big Sparks komt live heel goed tot z’n recht. Als laatste lied van de reguliere set zetten ze “Do Your Best” in. Als we eerlijk mogen zijn, deze song kan evengoed door Warpaint gespeeld worden op een overvolle mainstage van Rock Werchter, wat een wereldnummer.

De band verlaat het podium, maar al snel komt Karolien weer het toneel opgewandeld. Helemaal alleen, gewapend met een akoestische gitaar speelt Karolien “Pick You Up” en haar gitaarskills worden hierdoor nog eens extra in de verf gezet. Daarna komt de band haar opnieuw vergezellen en worden de laatste twee songs van de avond gespeeld, “People” en “Souvenir”.

We kunnen besluiten dat Few Bits een zeer overtuigende show wist te spelen. Het blijft volgens ons één van de meest underrated bands van België en we hopen dat daar binnenkort verandering in komt. Alhoewel, zo’n exclusieve show zoals gisterenavond in de AB club heeft ook wel z’n charmes. Op 1 april speelt Few Bits in De Kreun te Kortrijk en laten we afspreken dat we daar met z’n allen aanwezig zullen zijn. Tot dan!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…
InstagramLiveRecensies

Martha Da’ro @ Ancienne Belgique (AB Club): De perfectie loslaten

De rijzende ster die Martha Da’ro een paar jaar geleden was, verdween na de release van haar debuut-ep Cheap Wine & Paris…
InstagramLiveRecensies

Goose (US) @ Ancienne Belgique (AB Club): Zweven en vliegen

Als je de naam Goose hoort, dan denk je als Belg spontaan aan onze landgenoten met de Belpopklassieker “Synrise”. Sinds enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.