LiveRecensies

Tom Grennan @ Huis 23: Rauw stukje vlees met extra peper

Tom Grennan is een Britse singer-songwriter uit het stadje Bedford, ten noorden van Londen. De man is nog maar 21 jaar oud maar het ziet er nu al naar uit dat hij een grote carrière voor zich heeft. Hij werd onder meer genomineerd voor BBC Sound of 2017 en kreeg van Chase & Status een uitnodiging om mee te zingen om hun single “When All Goes Wrong”. Tom Grennan bracht nog maar één EP uit en op 10 maart komt daar een tweede aan. Gisteren kwam hij een intieme, gratis set geven in Huis 23 van de Ancienne Belgique. Omdat het nogal een veelbelovend artiest is, besloten we een kijkje te nemen om hem aan jullie voor te stellen.

Huis 23 is goed gevuld voor deze beloftevolle zanger (alle stoeltjes zijn bezet). De man is dan ook van bij het begin erg tevreden dat er zoveel mensen naar zijn muziek komen luisteren. Met zijn akoestische gitaar en petje (dat hij het hele concert aanhoudt om zijn imago van stoere man aan te houden) begint hij aan het nummer “Old Songs”. Het simpel getokkel brengt niets uniek voort, tot Grennan zijn stem bovenhaalt. Het kippenvel stijgt al op bij de eerste noten die hij uit zijn indrukwekkende strot haalt. Een mix tussen soul en blues met een bepaald rauw timbre. Zwoel en tegelijk ook innemend. Zijn stem doet het werk van bij de eerste noot, de muziek volgt gewoon. Zijn band met een gitarist en een pianist maken het plaatje compleet. Alles samen brengt hij het op een toegankelijke manier waardoor Grennan het publiek meteen mee heeft.

Veel nummers heeft hij nog niet, maar hij schiet ze wel allemaal op het publiek af. Het gaat zelfs zo ver dat hij in deze intieme show toch wat schwung wil steken. Grennan staat als een springveer op het podium en tussen ieder nummer door moet hij al zijn energie kwijt. Het is dan ook verwonderlijk dat hij zo’n gevoelige songs brengt. Toch geeft dit net een extra charme aan het concert want omdat hij zo opgefokt is, bedankt hij het publiek meermaals en steekt hij alle energie in een krachtige performance. Zijn emotionele songs gaan door merg en been maar worden evengoed op wat geklap onthaalt bij het publiek. Grennan weet al perfect hoe hij een publiek meekrijgt en laat ze zelfs af en toe zelfs meezingen.

Tom Grennan zoekt graag de limieten van zijn stem op. Zo gaat hij heel diep maar af en toe ook heel hoog. Bij “Sweet Hallellujah” eindigt hij zelfs met een adembenemende lange noot die perfect in toon blijft: sterk! Het valt op dat de band niet veel te zeggen heeft op het podium, en misschien maar goed ook. De muziek klinkt dan wel aanstekelijk, het is toch vooral de stem van Grennan die zijn show compleet maakt. Het is als een vers stukje vlees die pas echt lekker wordt als je er wat kruiden op smijt. “Praying”, zijn recenstste single, klinkt erg catchy en meezingbaar. Het is aanstekelijk en blijft meteen in het hoofd hangen, de mensen in de zaal zingen zelfs bescheiden mee. Het zou zomaar een hit kunnen worden.

Met “Something In The Water” komt de set bijna aan zijn eind maar zijn grootste hit houdt hij slim achter de hand. Hoewel de dj’s van Chase en Status er dit keer niet bij zijn, brengt hij “All Goes Wrong” wel op een wondermooie akoestische manier. Zonder beats klinkt het zowaar nog puurder en misschien zelfs beter. Al moet het dan wel wat dansbaarheid inboeten. Na acht nummers zit de set er al op. Toch weten we zeker dat zijn volgende passage in België niet meer in een kleine, intieme setting zal zijn. Hij heeft grootse songs in zich en het is slechts een kwestie van tijd vooraleer het grote publiek hem ontdekt. In de gaten houden dus die Grennan!

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Ancienne Belgique (AB): Mist in de bergen

De vonken die Declan McKenna al jaren op zijn thuisland loslaat, lijken maar niet te willen overslaan op het Europese vasteland. Dat…
InstagramLiveRecensies

Novo Amor @ Ancienne Belgique (AB): Met dank aan ChatGPT

Ali Lacey is met zijn negen miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify beter bekend bij het grote publiek als Novo Amor. Enkele weken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.