LiveRecensies

Tout Va Bien en The Lighthouse in AB: Mannen die er zin in hadden

De Nieuwe Lichting 2013 krijgt support van De Nieuwe Lichting 2017, dat was het verhaal gisteren in Ancienne Belgique. Tout Va Bien kwam zijn nieuwe EP A Curious Encounter voorstellen, vier jaar nadat hij één van de winnaars werd van de muziekwedstrijd van Studio Brussel. Nieuwe winnaars The Lighthouse waren het voorprogramma en beiden maakten ze er een hele mooie avond van.

“Bedankt om zo vroeg te komen”, geen probleem hoor mannen! Het enthousiasme werkte aanstekelijk, ze leken vastberaden om er een succes van te maken. The Lighthouse bleef zich het hele concert door heruitvinden. In het ene nummer kregen de elektronische geluiden de nadruk, in het volgende dan weer de drum. Maar ook in de songs zelf zat er veel beweging met het tempo dat veranderde, emotionele stukjes die wijzigden in dansnummers en zang met één, twee of drie. Zo wordt een concert natuurlijk nooit saai.

Eerlijk toegegeven, aan de stem van zanger Bram Knockaert moesten we even wennen. Hoog en wat nasaal, zeker niet alledaags. Dit raakten we gelukkig sneller gewoon dan gedacht en het geeft de groep een unieke sound. Geef ons een hoop stemmen en we zijn zeker dat we deze eruit halen. Het frontmangehalte zit helemaal goed met veel inleving en gevoel. De hele band voelt zich thuis op het podium.

“Down They Go” is een heerlijke meezinger, “Never Alone” goed dansbaar en hit “Hollywood” mocht afsluiten. Studio Brussel maakte de terechte keuze deze groep als één van de winnaars te kiezen in De Nieuwe Lichting en wij amuseerden ons goed bij hun concert van gisterenavond.

Tout Va Bien startte met “B.E.E”, één van de nummers van zijn nieuwe EP A Curious Encounter dat het publiek nog niet eerder kon horen. Op de plaat klinkt het kwetsbaar en intiem, live bracht hij het met overtuiging in de ogen waardoor het meteen veel sterker aanvoelde. Frontman Jan Wouter Van Gestel beloofde in het begin dat hij voor de AB de nummers van dansversies had voorzien en dat viel van bij het begin op. De zwoele robotachtige moves van zanger Jan Wouter kwamen al voor het eerst tevoorschijn.

https://www.instagram.com/p/BQllUU8jEo8/?taken-at=1179460

Ook “Queen Of Sheeba” werd dansbaar gemaakt. “Full Stop” begon heel intiem en bouwde zo met zware tonen op naar een apocalyps van gedans. Hij was duidelijk content dat de nieuwe nummers het al meteen goed deden, na het luide applaus volgde telkens een welgemeende “merci”. Ook het nieuwe “Lucy” werd meteen goed ontvangen en was onze onverwachte favoriet van het hele concert. Gevolgd door het welbekende “Goodbye” waarmee hij afsloot.

Wat we niet verwachtten, was dat hij zijn Justin Bieber cover van “Let Me Love You” ging spelen, wat hij al eerder live bracht bij Studio Brussel. Dit was het enige lied dat niet dansbaar klonk. Jan Wouter speelde zelf piano en bracht het nummer vol gevoel. Een andere song dat we niet voelden aankomen, was “JW4”, een nummer dat niet op de nieuwe EP staat en dat we dus (voorlopig) niet meer opnieuw kunnen beluisteren. “Love, you know what you need to do, teach like the waves”, het begon rustig waarna er een sterke bas volgde. Voor ons part ligt de nieuwe single al klaar!

Aan Tout Va Bien kan je zien dat hij al heel wat ervaring heeft. Hij staat er vol zelfvertrouwen op het podium zonder arrogant over te komen. Hij is de man van het podium maar zwaait ook gezellig terug naar mensen die hij kent. Tout Va Bien was een mix van kwetsbaar en dansbaar en zo hebben we hem het liefst. Alles gaat duidelijk goed met Tout Va Bien, zo veel is zeker!

Related posts
InstagramLiveRecensies

BADBADNOTGOOD @ Ancienne Belgique (AB): Zintuigelijke beproeving

BADBADNOTGOOD is een graag geziene gast in ons land. Voor de elfde keer speelden ze in België, maar voor een echte zaalshow…
LiveRecensies

Doodseskader @ Ancienne Belgique (AB Club): Lucifer en Beëlzebub

Wanneer je de naam Doodeskader voorleest met een diepe stem, vrees je meteen het ergste en plak je er gauw maar een…
InstagramLiveRecensies

Fred again.. @ Ancienne Belgique (AB): We've found dancing

Dat het hard gaat voor Fred again.. kunnen we gerust een klein understatement noemen. De Britse producer verkocht in een mum van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.