Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran – “How Would You Feel (Paean)”

Ed Sheeran is zo een singer-songwriter die overal overhypet wordt met zijn muziek. Is het omdat hij rost is? Is het omdat hij alleen muziek maakt? Of is het omdat hij zotte connecties heeft in het milieu? Ons blijft het toch nog onduidelijk. Zijn vorige twee singles (“Castle On A Hill” en “Shape Of You”) die hij begin dit jaar uitbracht, waren het toonvoorbeeld van hoe songs niet moeten klinken maar nu keert hij precies terug naar zijn roots. “How Would You Feel (Paean)” is een simpel indie folk nummertje dat zomaar eens herinneringen aan zijn debuut doet oproepen.

Voor Valentijn is het net iets te laat maar “How Would You Feel (Paean)” zal wel vele harten breken. Ed Sheeran stelt zich op zijn gevoeligst op en het doet denken aan “Thinking Out Loud”. Met een bescheiden gitaarsolo kruipt er zelfs wat americana in het geheel, speciaal. De song klinkt alvast weer erg back to basic en helemaal iets wat we van Ed Sheeran verwachten. Hij keert terug naar z’n vorige stijl, om toch maar weer gevoelige snaren te raken bij de vrouwtjes. Iets wat “Shape Of You” en “Castle On The Hill” zeker misten. De man kan voor veel mensen niets fout doen, maar deze song is zeker niet slecht. Het toont aan waarom zoveel mensen fan zijn van de rosse beer, hij maakt songs die harten doen smelten.

Binnen iets minder dan een maand, op 3 maart, kom de nieuwe plaat Divide uit.

Site / Facebook / Twitter

16 februari 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief