LiveRecensies

Joseph @ AB Club: De lente is begonnen

LiveRecensies

Joseph @ AB Club: De lente is begonnen

De dames van Joseph waren gisteren te zien in de Ancienne Belgique. Als we hun Instagram mogen geloven, waren ze enerzijds compleet verbaasd over de volle AB Club en anderzijds helemaal in de wolken over het mooie Brussel. Ze brachten bijgevolg een lentezonnetje op het podium en we waren getuige van iets bijzonder. Joseph, dat de zijn zussen Natalie, Allison en Meegan uit hipsterstad Portland, Oregon. Ze maken moderne folkmuziek, een beetje First Aid Kit, Little May en Of Monsters and Men door elkaar. In hun thuisland passeerden ze al in de The Ellen Show en bij Conan en zijn dus goed op weg naar bredere bekendheid.

Als voorprogramma brachten ze Old Sea Brigade mee, een jongen met gitaar uit Tennessee. Ben Cramer zijn muziek loopt niet over van de originaliteit, maar op het einde van de set hebben we toch een paar pareltjes gehoord. Afsluiter “Better Days” is er eentje van. Het publiek komt echter binnendruppelen waardoor de intieme sfeer een beetje verloren gaat.

Joseph komt op met een beleefde bonsoir en goedenavond, waarmee ze de toon zetten voor een uur vol prachtige muziek in de opperbeste sfeer. Ze beginnen alvast met twee nummers uit hun meest recente album I’m Alone No You’re Not. Joseph weet zonder probleem de zaal te vullen en het wordt snel duidelijk dat dit een heel fijne avond zal worden. Zelfs een nummer dat op plaat niet zo heel overtuigend is, “SOS (Overboard)”, komt in deze setting live helemaal tot zijn recht. De dames lassen een rustiger moment in op het midden van de set met onder andere “I Don’t Mind” over angst en onzekerheid.

https://www.instagram.com/p/BQi57c1hggw/

Met “Whirlwind” komt hun handelsmerk weer naar boven: hun stemmen in interactie met een ietwat dramatische opbouw. Het publiek, een mix van jong en oud, is ondertussen los gekomen en doet helemaal mee. De blijdschap bij de zussen lees je van hun gezicht en werkt aanstekelijk. Ze praten honderduit over hun liedjes en hoe mooi Brussel wel niet is. Daar scoor je natuurlijk punten mee.

Er is ook plaats voor een geheel eigen versie van “Moonlight Mile” van de Rolling Stones. Ze sluiten af met het trio “Honest”, “Sweet Dreams” en “White Flag”. Het is met dat laatste nummer waarmee ze in de VS momenteel een gevoelige snaar raken: ‘Your yelling is getting loud. Keep it down now, keep it down now. … I’ll sing a marching song, and stomp through the halls louder than you.’

Er komt uiteraard een bis-ronde, waarbij ze een verzoekje uit het publiek nemen. Het is opnieuw aandoenlijk en oprecht hoe de dames even overleggen hoe ze dat zullen aanpakken. Hopelijk komt Joseph nog eens terug naar België op een van de zomerfestivals, want we zijn heel benieuwd hoe dit allemaal zou uitpakken op een groter podium.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Novo Amor @ Ancienne Belgique (AB): Met dank aan ChatGPT

Ali Lacey is met zijn negen miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify beter bekend bij het grote publiek als Novo Amor. Enkele weken…
InstagramLiveRecensies

The Clockworks @ Ancienne Belgique (AB Box): De tijd is rijp

Eind vorig jaar verscheen met Exit Strategy het debuutalbum van de Ieren van The Clockworks. De band wist er een ferme indruk…
LiveRecensies

BRDCST 2024 (Dag 3): Knagend aan het bot

Voor de laatste dag van BRDCT dweepten de organisatoren met de boutade ‘You want it darker?’ Hoe ze dat na de pre-show…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.