LiveRecensies

Saint Motel @ Botanique: Alle harten gingen sneller slaan

Terwijl bovengronds tortelduifjes rondfladderen, kropen er twee Dansende Beren de kelder van de Botanique in om Saint Motel aan het werk te zien. De Amerikanen stonden in de Witloof Bar zonder voorprogramma, maar beloofden ons dubbel zoveel Saint Motel.

De liefdesgrot die de Witloof Bar vormde, was niet enkel gevuld met eenzame harten. Onze twee aanwezige Beren spotten ook wat stelletjes. Een dansbaar feestje was volgens hen ook beter dan het zoveelste kleffe teddybeertje.

Ietwat later dan op het Valentijnsmenu gepland, begon het viertal, aangevuld door twee gastblazers, aan hun set. Met “Cold Cold Man” vlogen de jongens er stevig in. Onze harten warmden er spontaan van op en de toon was gezet voor een dansfeestje. We voelden ons volledig in onze habitat, waardoor onze berengewrichten spontaan ontdooiden. Van achter zijn zonnebril lachte A/J Jackson met een speelse blik ons toe. Onze heupen swingden de pan uit tijdens “Feed Me Now” en de temperatuur klom gestaag omhoog.

Voor “Sweet Talk” had Jackson het hele publiek als zeemzoet achtergrondkoor nodig om te ba-ba-ba’en. Het gaf ons inspiratie om lieve woordjes in elkaars oor te fluisteren. Niet voor lang, want “Move” was een duidelijk signaal. De broeierig hete Witloof Bar wist wat ze moest doen: moven en grooven.

We wachtten een tijdje op de bisronde, zo lang dat het applaus bijna uitdoofde als een van de kaarsen die op alle dinertafeltjes stonden die avond. Met nieuwe goesting en gevulde bekers drank, keerden ze terug om nog een aantal nummers te spelen. De vonk sloeg helemaal over toen de saxofonist alle spotlights op zich kreeg om “My Type” in te zetten, wat uitbarstte in een collectief gespring.
De jongens waren niet van plan hartjes te gaan breken, thans, dat zongen ze tijdens vervolgschijf “Destroyer”. Echte schatjes, die van Saint Motel.

Eindigen deden ze met het rustigere “Born Again”, waarbij Jackson zich op de knieën wierp alsof hij ons wou bedanken voor het meezingen, het dansen, en het beantwoorden van zijn verliefde blikken. Wij voelden ons bij het buitenkomen inderdaad als herboren. Met alle ledematen stevig losgedanst, keerden we met een kloppend hart terug naar ons eigen liefdesnestje.

Facebook / Twitter / Instagram / Website / YouTube

 

Setlist:

Cold Cold Man

Feed Me Now

Getaway

You Can Be You

Benny Goodman

For Elise

Butch

Puzzle Pieces

Sweet Talk

Move

My Type

Destroyer

Born Again

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We The Kings - "No 1 Like U"

Een van de grondleggers van het poppunkgenre in de nillies. Zo wordt er vaak verwezen naar de Amerikaanse poprockband We The Kings….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crowded House - "Whatever You Want"

Wie we hier hebben, Crowded House! Doordat frontman Neil Finn nog maar eens Lindsay Buckingham moest vervangen bij Fleetwood Mac, en Crowded…
AlbumsRecensies

beabadoobee – Fake It Flowers (★★★): Het boeket niet door de bloemen heen zien

beabadoobee brengt ons vandaag haar eerste langspeler, Fake It Flowers. Het album markeert een mijlpaal voor de jonge singer-songwriter Bea Kristi; een debuutplaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.