Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Crooked Steps

Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Crooked Steps

Crooked Steps is een tweekoppige Blues-Rock band uit het Gentse, bestaande uit Lou Lippens (Gitaar/Zang) en Thomas Vandenbogaert (Drums). Ze zijn beïnvloed door artiesten als, The Black Keys en Black Box Revelation, John Lee Hooker, Black Pistol Fire. In 2016 doken ze samen de studio in met Erik Van Biesen (Gorki, BIEZEN) en brachten ze hun eerste EP “Fingers Crossed” uit.

Wat is jullie favoriete nummer? 

Electric man van de Amerikaanse band Rivals Sons. Rival Sons is één van onze favoriete bands. Electric man komt zijn belofte na, het is een vettig energiek rock nummer dat onze stoppen keer op keer doet doorslaan. Classic rock in een modern jasje. We kijken uit naar hun optreden in de Trix volgende maand.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

We kozen voor het nummer Can’t be satisfied van Muddy Waters. Dit nummer is een vaste waarde voor als we onderweg zijn naar een optreden. Een typisch bluesnummer met een komisch slidegitaartje op de achtergrond. We zouden 3 keer de wereld rond kunnen rijden op dit nummer tegen dat we het beu zijn.

Op welk nummer maak je graag schoon? 

Ons repetitiekot is doorgaans een stort, maar als we het zouden opruimen springen we al te graag even op de hype train en zou het waarschijnlijk met het nummer S.O.B van Nathaniel Rateliff and the Night Sweats op de achtergrond zijn. Goeie muziek!

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden? 

Blackbird van Fat Freddy’s Drop. Zelf zijn we niet zo’n ochtendmensen, maar als we dan toch vroeg uit de veren moeten laat het dan op de zachte dub/reggae melodieën van Fat Freddy’s Drop zijn.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Zonder twijfel Vagabundos. Adam aka Woodie , startte zijn bascarriere in de jaren stillekes ooit in Crooked Steps. Maar het lot bracht hem bij Vagabundos. Een bende zotte mannen met een zalige energie die ze keer op keer weer weten over te brengen op het publiek. Ze smijten ska, blues, funk, reggae in een mixer en maken er een heerlijk straffe cocktail van. Naar onze mening is het slechts een kwestie van tijd voor ze te bezichtigen zullen zijn op festivals als Couleur Café. Sowieso een van de betere bands in Gent op dit moment.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Underrated: The Wantom Bishops, een Bluesrockband uit Libanon met een straf verhaal. Energieke frontman (die lijkt op Tom Hardy) met een mondharmonica  in combo met wat vette bluesriffs, meer moet dat niet zijn. Hun debuutalbum was er naar onze mening boenk op. Tot heden vrijwel onbekend in ons kleine Belgenland.

Wat dichter bij huis willen we hier graag ook Tamino bij vermelden, onlangs zagen we hem in het Trefpunt te Gent spelen, dat was tegelijk het mooiste concert dat we vorig jaar zagen. Prachtige muziek.

Overrated: BAZART, de mannen brengen een ware ode aan het Nederlandse lied maar ze worden naar ons mening toch net dat ietsje te veel gedraaid.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Thomas (drummer): Dave Grohl, beste en meest sympathieke drummer ooit.

Lou (gitaar, vocals): Mocht hij nog leven dan zou het Miles Davis zijn, naar mijn mening een van de grootste musici ooit. Heb ook altijd al trompet willen leren, wie weet komt het er ooit nog van.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen/iemand op mee uit te vragen?

Little Sun – Blues Pills. Het nummer start eerder zacht en bouwt op naar een moment van pure extase. Veel emotie veel passie, wat wil een man nog meer.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Was een moeilijke keuze maar uiteindelijk haalde Paolo Nutini het (met Iron Sky.) Het nummer spreekt pure waarheid: een oproep naar een betere wereld. Het grijpt je keer op keer bij de keel. Het nummer zette ons aan tot het schrijven van Blood Tears Sweat and Tears.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

De AB in Brussel, zonder twijfel de place 2 be voor elke artiest in België.

Met welke Belgische muzikant(e) willen jullie wel eens een avondje uit? 

Black Box Revelation zijn de reden waarom we nooit op zoek gingen naar een nieuwe bassist en beslisten om met ons tweeën door te gaan. We zijn al sinds jaar en dag fan, dus uitgaan met BBR is zowat onze natte droom. Al was het maar een pint te drinken om de Brusselaars te bedanken voor hun mooie muziek.

Facebook//Vi.be

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 2): Charmant chauvinisme en The Sheila Divine

Dreigende donderwolken hingen boven Olmen op de tweede en laatste dag van editie 2023 en leken roet in het eten te gooien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLOE JACK - "BRAIN ROT"

SLOE JACK, echte naam Jack Mark Garrity, is een Australische zanger, songwriter en producer. Hij groeide op in een klein plattelandsstadje in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.